Novice

Mercedes ukinja proizvodnjo limuzin v severnoameriških obratih

Za ta korak so se odločili zaradi vse manjšega povpraševanja po tem segmentu vozil v primerjavi s povečanim povpraševanjem po popularnih križancih.

V duhu optimizacije poslovanja in zmanjševanja stroškov so se pri Daimleru odločili da v njihovih proizvodnih obratih na področju Severne Amerike ne bo več potekala proizvodnja limuzinskih modelov razredov A in C. Trenutno proizvodnja limuzin razreda C poteka v proizvodnem obratu Tuscalosa v Alabami, medtem ko limuzinske različice razreda A prihajajo s tekočih trakov obrata Aquascalientes v Mehiki. V prihodnosti naj bi limuzinske modele razreda C, namenjene prodaji na ameriškem trgu, uvažali, saj njihova proizvodnja trenutno poteka v nemškem Bremnu, z njihovo proizvodnjo pa naj bi kmalu pričeli še v Južni Afriki in Pekingu.

Po trenutnih načrtih naj bi v proizvodnem obratu Tuscalosa v Alabami še naprej izdelovali paleto križancev GLE, GLE Coupe in GLS, najverjetneje pa bo v istem proizvodnem obratu potekala tudi proizvodnja novega električnega križanca, saj so nedaleč stran zgradili novi obrat za proizvodnjo baterij. V mehiškem obratu Aguascalientes naj bi se še naprej predvsem osredotočali na proizvodnjo modela GLB. Točen datum konca proizvodnje limuzinskih modelov še ni znan, po nekaterih ugibanjih pa naj bi sovpadal s predstavitvijo prenovljenega razreda C prihodnje leto. Pri Daimlerju razmišljajo tudi o prodaji proizvodnih zmogljivost v Braziliji ter o prodaji proizvodnega obrata Hambach v Franciji, kjer trenutno poteka proizvodnja Smartov fortwo, saj naj bi se ta v prihodnosti selila na Kitajsko v sodelovanju z avtomobilskim proizvajalcem Geely.

Daimler je v drugem četrtletju letošnjega leta objavil operativne izgube v višini 1,68 milijarde evrov, kar je še vedno nekoliko bolje od pričakovanih izgub v višini 2,07 milijarde evrov, kljub temu pa so za stabilno prihodnost prisiljeni pričeti z zmanjševanjem stroškov. Mercedes je sicer v prvih šestih mesecih letošnjega leta prodal okrog 870.000 enot, kar je 19 odstotkov manj kot v enakem obdobju lanskega leta. Še večji upad prodaje pa so doživeli na področju komercialnih vozil, kjer se je prodaja s prodanimi 150.000 enotami zmanjšala kar za 38 odstotkov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nove dimenzije zmogljivosti največjih Audijevih križancev
Jeep predstavlja svoja prva priključna hibrida Renegade 4xe in Compass 4xe