Novice

Jeep umerja novi Compass

Pri Jeepu želijo z novo generacijo Compassa, ki zamenjuje ne le svojega predhodnika, temveč tudi model Patriot, bolj resno vstopiti na trg, v kateremu kraljujejo Qashqai, Tiguan, Sportage, in podobni modeli. V koncernu FCA so se očitno precej dobro pripravili ter po Renegadeu ustvarili še en konkurenčen športno uporaben terenec.

Potem ko so lahko pri legendarni ameriški znamki terenskih vozil izjemno zadovoljni zaradi odlične prodaje malega Renegadea, si sedaj želijo ponovitve zgodbe tudi z novim Compassom. Tako so na letošnjem avtomobilskem salonu v Los Angelesu svetovni javnosti pokazali naslednika modela, ki je bil vsaj med evropskimi kupci precej spregledan, novi pa naj bi bil na stari celini na voljo šele čez leto dni.  Globalni Jeepov model, ki bo na voljo v več kot 100 državah in ga bodo proizvajali v obratih v Indiji, Mehiki, Braziliji in na Kitajskem, pa bodo na ceste najprej zapeljali kupci na ameriškem trgu.

Novi Compass si deli koncernsko platformo, na kateri je zasnovan tudi Renegade, a je od njega daljši za 250 mm (4.394 mm). Kupcem bo na voljo pet agregatov (trije bencinski in dva dizla), a zaenkrat še ni znano, kateri se bodo pojavili v Evropi. Predvidoma naj bi se v njemu vrtel 1,6-litrski bencinski agregat E-Torq ter 1,6- ter 2-litrski turbodizel. V ZDA naj bi glavnino prodaje predstavljal 2,4-litrski bencinski motor (182 KM), ki bo sparjen s 6-stopenjskim ročnim ali 6- (dvokolesno gnani) oziroma 9-stopenjskim (4×4) avtomatskim menjalnikom.

Na ameriškem trgu bo Compass na voljo v štirih verzijah, Sport, Latitude, Limited in Trailhawk, pri čemer se bo slednji ponašal z najbolj zmogljivim štirikolesnim pogonom z reduktorjem, ki ga pri Jeepu imenujejo sistem Active Drive Low. Verzija Trailhawk bo v primerjavi z običajnimi različicami povišana za 20 mm, oblikovana z bolj dobrodušno odmerjenim vstopnim in izstopnim kotom (modificirani odbijači) ter pripravljena na morebitno brodenje v do 490 mm globoki vodi. Pri vseh različicah 4×4 bo na voljo že poznani sistem Selec-Terrain z možnostjo izbire prednastavljenih voznih načinov na različnih podlagah (avtomatski način, za sneg, pesek in blato ter pri verziji Trailhawk še dodatni za skalnate terene).

V notranjosti je bil Compass deležen malce bolj žlahtnih materialov od predhodnika, s čimer želijo konkurirati celo nekaterim tako imenovanim premijskim športnim terencem (Audi Q3, BMW X1). Kupcem pa bo na voljo tudi vrsta najsodobnejših info-zabavnih ter varnostno-asistenčnih elementov.

Novi Compass bo evropski javnosti predstavljen naslednje leto na ženevskem salonu, ko bo znan tudi okviren prihod na naš trg.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Veselja je konec, pobalinski Clio R.S. 16 je dobil rdečo luč
Hyundai Ioniq v samovozeči različici