Novice

Veselja je konec, pobalinski Clio R.S. 16 je dobil rdečo luč

Vse od razkritja se je priljubljenost Clia R.S. 16 močno dvigovala, Renault pa je vmes celo namignil, da bi lahko študija žepne rakete prešla v serijsko proizvodnjo. Na razočaranje vseh navdušencev nad športnimi Renaulti se to na žalost ne bo zgodilo.

Maj je bil dober mesec za ljubitelje športnih raket, saj je oddelek RenaultSport v počastitev svoje 40-letnice ustvaril pravo pošast. V Cliu R.S. 16 so uporabili vse svoje znanje in vanj vgradili 201-kilovatni agregat in 6-stopenjski ročni menjalnik iz Megana R.S. 275 Trophy. Za povrh so namestili še izpušni sistem Akrapovič, izboljšali aerodinamiko ter prevzeli vzmetenje iz Megana R.S. 275 Trophy-R.

Za trenutek smo celo verjeli, da bodo pri Renaultu odobrili pričetek proizvodnje. Naša pričakovanja so dvignile še fotografije, kjer smo lahko videli kako RenaultSport opravlja prve teste. A kot poroča Autocar, je projekt zastal pred rdečo lučjo, saj želijo vodilni vse napore usmeriti v razvoj športnika iz vrst podznamke Alpine. Pri tem naj bi jih skrbelo, da bi pobalinski R.S. 16 ukradel zagon novonastali znamki, ki se pripravlja na predstavitev novega modela.

”Razmišljali smo o zakasnitvi proizvodnje R.S. 16 po zagonu znamke Alpine, a to bi pomenilo, da bi avtomobil prišel v prvi polovici leta 2018, kar je za kupce predolga čakalna doba,” je pojasnil tiskovni predstavnik.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Veselja je konec, pobalinski Clio R.S. 16 je dobil rdečo luč"


pskoda
7 leta 5 meseci nazaj

Konkurenca alfi

Firediver
7 leta 5 meseci nazaj

Mar razvijajo zato, da imajo delo in ne zato, da spravijo v proizvodnjo?

 
Emisije CO2 na papirju padajo, na cesti so praktično nespremenjene
Jeep umerja novi Compass