Novice

Jeepov poltovornjak naj bi se imenoval Gladiator

Ljubitelji znamke Jeep verjetno že precej nestrpno pričakujejo prihod njihovega povsem novega poltovornjaka, ki bo nastal na osnovi modela Wrangler. Specialist za terenska vozila, ki sicer spada pod okrilje koncerna FCA, bo novinca predstavil že konec tega meseca na avtomobilskem salonu v Kaliforniji.

Potem ko ameriška znamka Jeep v svoji ponudbi ni imela poltovornjaka že vse od leta 1992, ko so končali s proizvodnjo modela Comanche (zasnovan na Cherokeeju XJ), sedaj končno dopolnjujejo ponudbo v tem (med)segmentu. Vozilo, ki bo verjetno doživelo precej topel sprejem pri kupcih na drugi strani Atlantika, bodo predstavili konec novembra v Los Angelesu, v prodajnih salonih pa naj bi se znašel aprila leta 2020.

Po prvih informacijah sodeč naj bi se novi Jeepov poltovornjak imenoval Gladiator, na voljo pa naj bi bil v treh različnih opremskih verzijah (Sport, Overland, Rubicon). Omenjeno ime je bilo sicer pri Jeepu v uporabi že v preteklosti, saj je bil Gladiator njihov poltovornjak iz 60-ih let prejšnjega stoletja, ki je imel za osnovo model Wagoneer. Nenazadnje pa se je Gladiator imenoval tudi koncept iz leta 2005 (na sliki), nadgrajen iz modela Wrangler.

O tehničnih značilnostih prihajajočega Jeepovega poltovornjaka zaenkrat ni še nič znanega, a verjetno se bo ponašal z enakimi pogonskimi opcijami kot Wrangler. Ali prihaja pod motorni pokrov tudi povsem novi 3-litrski V6 turbodizel, pa bo verjetno znano šele kasneje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagnove priprave na električno ero
PRIMA je soočila srednje velike prestižne križance