Novice

PRIMA je soočila srednje velike prestižne križance

V novem, že šestem primerjalnem testu PRIMA, smo se s kolegi lotili segmenta, ki po prodaji sicer ni med najbolj številčnimi, je pa zato toliko bolj atraktiven – malo je namreč voznikov, ki si ne bi želeli vsaj tu in tam sedeti za volanom prestižnih športnih terencev ter uživati v vsem, kar nudijo. Mi pa smo bili na račun njihovih zasoljenih cen tokrat še nekoliko bolj zahtevni glede izpolnjevanja pričakovanj – podobno, kot so zahtevni tudi njihovi kupci.

Šesterica

PRIMA se je v preteklih letih že ukvarjala s popularnimi križanci, konec koncev smo se jih lotili v našem prvem skupnem testu, ko smo pod drobnogled vzeli manjše križance, kasneje pa smo med seboj primerjali še križance kompaktnega segmenta. Tudi med prestižnimi znamkami se PRIMA ne suče prvič, saj smo se pred časom ukvarjali z lastnostmi srednje velikih limuzin.


PRIMA smo: Avto Fokus, Dnevnik, Finance, Komotar Minuta, Siol, Volan, Žurnal24 in Avtomobilizem.com.


V jesenski izdaji so na vrsto prišli prestižni srednje veliki križanci oziroma, če vam je tako ljubše, segment D-SUV višjega cenovnega razreda. Tovrsten opis jih po velikosti uvršča v sredino prodajne palete križancev znamk, za katere verjamemo, da znajo svojim kupcem ponuditi več in bolje kot ostale znamke pod pragom prestiža. Številčno jih je precej manj kot v našem predhodnem testu, ko smo jih našteli kar 13, a tudi tokrat na žalost v njem niso sodelovali vsi, ki bi si jih želeli.

Tekmeci so tokrat:

Po naši presoji bi se jim morala pridružiti še Range Rover Velar in Jaguar F-Pace, a ju pri zastopniku na žalost niso zagotovili.

Še vedno dizel

Kljub vsem premikom v strukturi pogonskih alternativ kupljenih novih avtomobilov so dizelski agregati v tem razredu še vedno najbolj iskani. In ne glede na to, da marsikateri od konkurentov nudi še precej močnejše izvedenke, smo se odločili, da primerjamo večini dostopnejše oziroma racionalnejše dvolitrske štirivaljnike, seveda z izjemo Lexusa NX, ki se jim je pridružil v hibridni izpeljanki.

Prima D SUV intro 1

Odštevanje do objave rezultatov

Opažanja, ugotovitve in zaključke, do katerih smo sodelujoči v projektu PRIMA prišli s primerjavo uporabnosti potniškega in prtljažnega prostora, voznih lastnosti, delovanja sodobnih tehničnih pomagal, stroškov lastništva ter splošnega vtisa, vam bomo predstavili v četrtek, 15. novembra.

Avtomobilizem.com (Foto: PRIMA.)

Mnenja uporabnikov

19 komentarjev za "PRIMA je soočila srednje velike prestižne križance"


5 leta 5 meseci nazaj

Gajbe za penzjoniste.

Locher
5 leta 5 meseci nazaj

Za starajočo se “baby boom” generacijo, čigar interesi so pred interesi drugih.

5 leta 5 meseci nazaj

Na tem testu ni slabega avta … ni pa tudi kaj primerjati, ker kupec AUDI-ja ne bo Alfe niti povohal, kot tudi kupec Volva ne bo niti pogledal BMW, ravno tako kot voznik Lexusa ne bo niti pomotoma zavil v salon Mercedesa. Problem je, ker tudi objektivno vsaka znamka ( in avto na testu ) sodi v svojo nišo na trgu – tukaj realno o navzkrižnem kupovanju ni govora.

Iz vsega se bo samo razvila velika debata o osebnih okusih.

xxl
5 leta 5 meseci nazaj

Se je že začela, s stereotipi. 🙂

chad
5 leta 5 meseci nazaj

lani se je začela pri grofu

5 leta 5 meseci nazaj

no upam, da se letos Avto Triglav izprsi za račun 😉

chad
5 leta 5 meseci nazaj

Nič…bo še kdo kaj v Grofa te dni hehe

JG2
5 leta 5 meseci nazaj

Zame Volvo, potem pa Alfa. Zmagali bodo pa normalno uberwagni.

5 leta 5 meseci nazaj

volvo

 
Jeepov poltovornjak naj bi se imenoval Gladiator
Waymo naj bi prihodnji mesec že pričel s trženjem storitev samodejne vožnje