Novice

Jubilejni Jeep Wrangler 75th Salute

Letos obeležujejo pri legendarni ameriški znamki Jeep 75. obletnico, odkar je podjetje Willys-Overland podpisalo sodelovanje z ameriško vojsko pri ustvarjanju lahkega izvidniškega vozila s štirikolesnim pogonom, kar je hkrati pomenilo rojstvo znamke. V duhu praznovanja so pripravili tudi prav posebno verzijo modela Wrangler, ki je s svojo zunanjo opravo na moč podobna prvi verziji vojaškega terenca.

Petnajstega julija letos je minilo natanko 75 let od podpisa pogodbe med ameriško vojsko in podjetjem Willys-Overland, kar označujejo za uradno rojstvo znamke Jeep. Zatorej so ravno na ta dan predstavili posebno konceptno izvedbo Wranglerja (75th Salute), ki je sicer zasnovana na verziji Wrangler Sport, a verjetno nikdar ne bo našla poti do Jeepovih salonov.

Wrangler 75th Salute je odet v značilno olivno zeleno barvo ter ozaljšan z nekaterimi oblikovnimi elementi prvotnih vojaških Jeepovih vozil. Da pa bi bil čimbolj podoben svojemu duhovnemu predniku, je hkrati brez B in C stebričkov ter stranskih vrat, notranjost pa je opremljena precej špartansko. Pod motornim pokrovom koncepta, ki so ga izdelali na proizvodni liniji v Toledu (Ohio), kjer izdelujejo tudi običajne različice, pa se vrti 3,6-litrski bencinski agregat V6 Pentastar, ki se ponaša z 286 »konji« največje moči.

Avtomobilizem.com (Vir. Motor Talk, Gizmag. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo samovozečih vozil ne bi pošiljal v mestna središča
Bliskovito polnjenje električnih avtobusov v Ženevi