Novice

Julija višje uvozne dajatve na električne avtomobile s Kitajske v EU, burni odzivi industrije

Evropska komisija je potrdila, da namerava na podlagi preliminarnih sklepov raziskave o vplivu državnih subvencij na nelojalno konkurenco uvesti dodatne uvozne carine v višini vse do 38 odstotkov za električna vozila kitajskih avtomobilskih proizvajalcev. Novica je naletela na buren odziv nemške avtomobilske industrije, saj se proizvajalci zavedajo, da bi lahko kitajska vlada uvedla podobne povratne obremenitve za evropske avtomobile, ki jih sami izvažajo na Kitajsko. Država je namreč ključnega pomena za zaslužke evropskih proizvajalcev, ki se zdaj bojijo povračilnih ukrepov.

Mercedes-Benz, BMW in Volkswagen imajo na Kitajskem spleteno uspešno proizvodno in prodajno mrežo, ki podjetem prinaša precejšen delež dobička. “Protekcionizem tvega sprožitev spirale: carine vodijo v nove tarife, v izolacijo in ne v sodelovanje. Z vidika skupine BMW protekcionistični ukrepi, kot je uvedba uvoznih carin, ne prispevajo k uspešnemu konkuriranju na mednarodnih trgih,” je ostro proti Evropski komisiji nastopil Oliver Zipse, izvršni predsednik skupine BMW.

Nemci z ostrim odzivom proti komisiji

Nič manj prizanesljiv do politikov ni bil Ola Källenius, izvršni predsednik Mercedesa. “Ne potrebujemo vse večjih trgovinskih ovir. Delati bi morali na odstranitvi trgovinskih ovir v duhu Svetovne trgovinske organizacije.” Njegovemu mnenju so se pridružili tudi pri Volkswagnu, kjer so povedali, da višje carine ne bodo okrepile konkurenčnosti evropske avtomobilske industrije. “Časovna umestitev odločitve Evropske komisije je škodljiva za trenutno šibko povpraševanje po električnih vozilih v Nemčiji in Evropi. Negativni učinki te odločitve odtehtajo morebitne koristi za evropsko in še posebej nemško avtomobilsko industrijo,” so zapisali pri Volkswagnu.

Proti evropskim politikom so nastopili tudi pri nemški zvezi avtomobilske industrije VDA. Hildegard Müller, predsednica VDA, je poudarila, da to ni način za izboljšanje konkurenčnosti evropske avtomobilske industrije. “Potencialna škoda, ki bi lahko nastala zaradi ukrepov, je lahko večja od morebitnih koristi za evropsko in še posebej nemško avtomobilsko industrijo,” je povedal Müller.

Vsak proizvajalec z drugačno obdavčitvijo

Električni avtomobili določenih kitajskih avtomobilskih proizvajalcev bodo od 4. julija dalje dodatno obremenjeni s preliminarnimi  dajatvami, ki bodo začasno finančno pokrite z (bančnimi) garancijami po presoji posamezne države članice, kasneje pa dejansko obračunane in plačane na podlagi dokončno potrjenih dajatev. Preliminarne carinske stopnje segajo vse do 38,1 odstotka, ne bo pa tako drastičen ukrep veljal za vse, saj se lestvica se pričenja pri 17 odstotkih. V obreh primerih govorimo o dodatnih uvoznih carinah, s katerimi bodo nadgradili obstoječe 10-odstotne carinske stopnje.

mg-4-xpower-1-713x480
SAIC je lastnik blagovne znamke MG.

Evropski komisarji so z najvišjo možno carinsko dajatvijo 38,1 odstotka obremenili vozila proizvajalca SAIC, lastnika znamke MG. Na vozila Geely bo potrebno ob uvozu v EU dodatno plačali 20-odstotne dajatve. Še najbolje jo je odnesel BYD, ki ga je komisija dodatno obdavčila z 17,4-odstotno stopnjo. Ostali kitajski proizvajalci, ki so z Evropsko komisijo sodelovali pri preiskavi, bodo obremenjeni s stopno 21 odstotkov, tisti, ki so pozive na sodelovanje preslišali, pa z 38,1 odstotka.

Evropska komisija pa ni dodelila dodatnih carinskih obremenitev za vozila znamke Tesla – o njih naj bi odločali kasneje, na individualni ravni.

Višje carinske stopnje bodo vplivale tudi na evropske proizvajalce, ki izdelujejo svoje modele na Kitajskem in jih uvažajo v Evropo. Eden izmed takšnih modelov je BMW iX3 in električni modeli proizvajalca Mini. Mercedes tam izdeluje modele Smart, Tesla model 3. Tudi Volvo izdeluje na Kitajskem kar nekaj modelov, ki so potem uvoženi v Evropo, zato se v zadnjih dneh že govori o tem, da naj bi proizvodnjo EX30 in EX90 preselili v belgijski obrat Ghent.

Pričakujejo podražitev vseh električnih modelov

2017-tesla-model-3-front-three-quarter-in-motion-02-720x480
Tesla na Kitajskem proizvaja model 3.

Analitiki so precej sklepčni in napovedujejo občutno rast cen električnih avtomobilov vseh proizvajalcev. Dodatne obremenitve in povračilni ukrepi Kitajske bodo dvignili stroške proizvajalcev, ki jih bodo – po stari navadi – prevalili na kupce.

Na novico Evropske komisije se je že odzval kitajski zunanji minister in napovedal, da bo Kitajska trdno branila svoje pravice in interese, a za zdaj še ni omenil konkretnih ukrepov. Nekoliko manj je bila zaskrbljena kitajska avtomobilska zveza. “Začasne carine Evropske unije so v bistvu v okviru naših pričakovanj, v povprečju okoli 20 odstotkov, kar ne bo imelo velikega vpliva na večino kitajskih podjetij. Tisti, ki izvažajo električna vozila, izdelana na Kitajskem, vključno s Teslo, Geelyjem in BYD, imajo še vedno velik potencial za razvoj v Evropi v prihodnosti,” je dejal Cui Dongshu, generalni sekretar CPCA.

Avtomobilizem.com (Vir: Europe Autonews. Foto: BYD, MG, Tesla. )

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Julija višje uvozne dajatve na električne avtomobile s Kitajske v EU, burni odzivi industrije"


jack86
1 mesec 8 dni nazaj

Bravo EU

Blinder
1 mesec 8 dni nazaj

Se splača zdaj naročiti enega izmed teh vozil in ga prodati oz. prodati naročilo čez par mescev z nekaj marže? Verjetno mnogo podjetij špekulira na tak način?

meganer
1 mesec 8 dni nazaj

Ali pa bodo tolk dražja, da jih nobeden ne bo več želel … posledično “propad” znamke/avta

 
Novi Mini Cooper v petvratni različici
Alpine A290, francoski športnik za električno dobo