Novice

Kaj se dogaja v vrhu Opla?

Karl-Thomas Neumann, izvršni predsednik Opla, naj bi po zaključku prevzema nemškega proizvajalca s strani skupine PSA nameraval odstopiti. Zaenkrat nepotrjenim navedbam nemških medijev so se takoj pridružile govorice, da naj bi se zanj ob takšnem razpletu potegovali pri skupini Volkswagen.

O odstopu prvega moža Opla so prvi pisali pri nemškem časopisu Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, kjer so, brez navedbe virov, objavili, da naj bi Neumann videl prevzem Opla s strani skupine PSA kot pravilen strateški korak, vendar je zaskrbljen ali novi lastnik morda ne podcenjuje pomena razvoja električnih avtomobilov.

Neumann naj bi po navedbah medijev obvestil upravni odbor Opla o svoji odločitvi 22. junija v okviru sestanka delničarjev. Priljubljeni izvršni predsednik naj bi namreč želel ostati na vodilnem položaju, vse dokler pri General Motorsu ne zaključijo prodaje evropskih znamk Opel in Vauxhall skupini PSA, ki trenutno pod eno streho združuje Peugeot, Citroën in DS

Pri Oplu zapisov zaenkrat niso želeli komentirati, vendar so pred kratkim napovedovali, da bi lahko 2,2 milijarde vreden posel prodaje pospešili ter ga zaključili že 31. julija. Zdaj naj bi namreč le še čakali dovoljenje državnih protimonopolnih organov.

Preden je postal vodilni mož Opla, je Neumann do leta 2013 pri Volkswagnu skrbel za poslovanje na Kitajskem ter za razvoj elektromobilnosti. Med njegovimi nasledniki v vrhu Opla Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung navaja direktorico marketinga Tino Müller, podpredsednika za prodajo in poprodajo Petra Christiana Küsperta ter prvega finančnika Michaela Lohschellerja.

Skupina Volkswagen se še vedno brani pred obtožbami glede prirejanja rezultatov emisij. Kot sta za Reuters potrdila dva vira, naj bi Rupertu Stadlerju, izvršnemu predsedniku Audija, podaljšali pogodbo le za pet let, saj naj mu nadzorni svet ne bi dodelil polnega mandata. Nezaupanje naj bi bila posledica razširitve preiskave dizelskih emisij na premijski del skupine, kjer morda ni vse tako rožnato kot bi moralo biti.

Po navedbah neimenovanega vira za Reuters naj bi vodilne može skupine Volkswagen močno zanimala ponovna zaposlitev Neumanna. Ponudili naj bi mu pomembno vlogo, v igri pa naj bi bil sam stolček premijskega Audija. Tudi pri Volkswagnu niso komentirali navedb medijev.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Opel.)

Opomba uredništva: Danes popoldan je Karl-Thomas Neumann na Twitterju objavil, da odstopa z dosedanjega položaja izvršnega direktorja. Do zaključka posla s PSA bo ostal član uprave podjetja. Novi izvršni direktor Opla bo dosedanji izvršni direktor za finance Michael Lohscheller.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Še zadnje podrobnosti pred prihodom nabrite Honde Civic Type R
Frajerski Citroën C3 Aircross