Novice

Še zadnje podrobnosti pred prihodom nabrite Honde Civic Type R

Hondin kralj Nürburgringa, Civic Type R, je končno dobil predstavitev, kot si jo zasluži. Japonski proizvajalec vozil je pripravil obsežno galerijo in razkril še zadnje podatke pred poletnim pričetkom proizvodnje.

Honda bo s proizvodnjo v evropskem obratu v Veliki Britaniji pričela poleti ter izdelane športne različice dobavljala po celem svetu, saj bodo v Evropi izdelane Type R prodajali tudi na domačem japonskem trgu in, prvič v zgodovini, tudi v ZDA.

Za Evropo je pod pokrovom motorja nameščen dvolitrski prisilno polnjen štirivaljni agregat z 235 kilovati moči in 400 njutnmetri navora. Prenos na sprednji kolesni par gre preko kratkega in natančnega 6-stopenjskega ročnega menjalnika. Do stotice Civic Type R potrebuje 5,7 sekunde in doseže maksimalno hitrost 272 km/h. Kot pravijo pri Hondi, bo v povprečju porabil le 7,7 litrov goriva na sto kilometrov in proizvedel 176 gramov emisij CO2.

Tako kot običajne različice, je Type R zrasel v vse smeri ter pridobil atraktiven športni videz, ki poskrbi za obračanje glav. Kljub temu, da se odlično počuti na dirkališču, ima nameščeno celo vrsto varnostno-asistenčnih pomagal – od sistema za nadzor mrtvih kotov, do sistema za nadzor prečnega prometa in aktivni tempomat.

Žal ne vemo, kakšna bo cena na slovenskem trgu, toda za lažjo primerjavo: v Veliki Britaniji hočejo zanj vsaj 30.995 funtov (po današnjem menjalnem tečaju je to 35.366 evrov) in v ZDA 33.900 dolarjev (po današnjem menjalnem tečaju je to 30.300 evrov).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subarujevi novosti le za izbrance
Kaj se dogaja v vrhu Opla?

Več vsebin

Novice

Hondin Civic Type-R je novi vladar Nürburgringa

Testi

Vroči KameLeon

Seat Leon Cupra 2.0 TSI 290