Novice

Karma Automotive predstavila izjemno prilagodljivo arhitekturo

Pri podjetju Karma Automotive, ki ima svoj sedež v kalifornijskem Irvinu, so predstavili vsestransko osnovo E-Flex, ki jo bo moč uporabiti tako pri avtonomno vozečih dostavnih kombijih, kakor tudi pri visoko zmogljivih superšportnikih. Omenjeno arhitekturo so sicer že uporabili pri modelu Revero GT.

Podjetje Karma Automotive je sicer nastalo že oktobra 2015, ko je kitajska skupina Wanxiang odkupila na dražbi celotno premoženje finančno obnemoglega Fiskerja (ne pa tudi same blagovne znamke), ter pričelo z razvojem luksuznih športnih avtomobilov. Njihov prvi model je bil priključno hibridni Revero, ki so ga pokazali že jeseni 2016 in kateremu sta se kasneje pridružili še močnejši in zmogljivejši verziji (GT in GTS), pri čemer se slednja ponaša s kar 536 KM največje moči (3,9-sekundni pospešek od 0 do 100 km/h).

In ravno pri modelu Revero GTS so Američani uporabili prilagodljivo arhitekturo E-Flex, ki jo nameravajo v prihodnje vgrajevati v njihovih priključno-hibridnih ter električnih modelih. Pri Karmi sicer ostalih tehničnih podrobnosti še niso razkrili, zaenkrat je znano le to, da gre za izjemno prilagodljivo zasnovo, ki omogoča 22 različnih konfiguracij. Obenem poudarjajo, da jim bo E-Flex omogočala ob nižjih stroških hitrejši razvoj njihovih naslednjih vozil, pri čemer jo bo moč uporabiti pri zelo različnih tipih vozil. Nenazadnje morda celo pri prihajajočem hiperšportniku, ki so ga lani pokazali na salonu v Los Angelesu še v konceptni obliki (SC2 Concept), pri katerem za pogon skrbita 2 elektromotorja (1.115 KM največje moči).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Karma Automotive.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Navkljub zagotovljenemu financiranju naj bi Aston Martin potreboval še več denarja
Evropska avtomobilska industrija pred resno krizo