Novice

Evropska avtomobilska industrija pred resno krizo

Združenje avtomobilskih proizvajalcev poziva predstavnike Evropske unije k sprejetju ukrepov za omilitev finančnih posledic pandemije.

Po mnenju Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) je avtomobilskemu sektorju na področju Evrope nujno potrebna podpora EU in njenih članic, saj naj bi, zaradi zaustavitve proizvodnje in prodaje avtomobilov, nekateri proizvajalci lahko že v roku nekaj tednov imeli težave z likvidnostjo.

Po trenutno dostopnih podatkih naj bi zaradi prekinitve proizvodnje v obratih na področju Evrope do zdaj izdelali približno 1,23 milijona vozil manj, kot je bilo predvideno, posledice pa naj bi občutilo okoli 1,11 milijona zaposlenih na tem področju. Skupno naj bi avtomobilska industrija na območju Evropske unije zaposlovala 13,8 milijona ljudi.

Po besedah Erica-Marka Huitema, vodilnega moža združenja ACEA, so posledice pandemije koronavirusa nepredstavljive, vse bolj pa kaže na to, da vodijo k eni največjih kriz na področju avtomobilske industrije. Poudaril je še, da bodo posledice najverjetneje precej hujše od prvotnih napovedi. Za preprečitev najhujšega bo potrebna uvedba konkretnih ukrepov, s katerimi bi preprečili trajno izgubo delovnih mest in zmanjšanje proizvodnih kapacitet ter ohranili področje raziskav in razvoja.

Združenje ACEA od Evropske unije zato pričakuje pripravo gospodarskih ukrepov za ponovno oživitev avtomobilističnega sektorja, saj le-ta predstavlja enega od temeljev evropskega gospodarstva, za začetek pa bi po njihovem mnenju lahko zamaknili izvedbo določenih predpisov, ki kmalu stopajo v veljavo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: ACEA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Karma Automotive predstavila izjemno prilagodljivo arhitekturo
Prve podrobnosti električne platforme PPE