Novice

Kia bo ob Riu v Parizu pokazala še prenovljeni Carens in športno nabriti Soul

Kia se vneto pripravlja na začetek pariškega avtomobilskega salona, saj bo tja poleg nove generacije Ria pripeljala še prenovljena modela Carens in Soul.

Kia je prihod Carensa v Pariz napovedala z eno fotografijo, ki pa pravzaprav pove veliko. Proti koncu letošnjega leta bo v evropske prodajne salone zapeljal s prenovljenim videzom z značilnim ”tigrovim nosom”, spremenjenim prednjim in zadnjim odbijačem, drugačnimi meglenkami in novim videzom 16-, 17-, in 18-palčnih platišč.

Žal bo potrebno na prve fotografije potniške kabine počakati do začetka salona, a kot so navedli pri korejskemu proizvajalcu vozil, naj bi ohranili sedemsedežno zasnovo, ki jo zdaj krasi bež ali črno oblazinjenje. Manjše novosti so tudi na armaturni plošči, kjer so po novem dodatki z videzom ogljikovih vlaken in nekaj kosov, oblečenih v klavirsko plastiko. Nova je tudi večopravilna enota, ki bo na voljo v dveh velikostih in podprta z  navigacijo TomTom. Na seznamu doplačilne opreme bo še sistem zvočnikov JBL z vgrajenim globokotoncem in šestimi zvočniki.

Poleg nove generacije Ria in prenovljenega Carensa bo pod pariškimi žarometi sijal še prenovljeni Soul z vgrajenim 1,6-litrskim agregatom T-GDI, ki si ga je sposodil pri športnih modelih Pro_Cee’d GT in Cee’d GT. S 150 kilovati moči in 265 njutnmetri navora bo od 0 do 100 km/h pospešil v 7,5 sekundah. Inženirji so nanj namestili večje zavore in dodali tri vozne programe, ki bodo vplivali na delovanje 7-stopenjskega samodejnega menjalnika.

Športno nabriti Soul bo izstopal po številnih karoserijskih dodatkih. V oči takoj padejo rdeči elementi na prednjem odbijači in pragovih, prenovljena maska hladilnika, dvojna zaključka izpušne cevi in 18-palčna aluminijasta platišča.

A prenova ni namenjenja le lepotni preobrazbi, čeprav ima Soul lahko nameščene bi-ksenonske žaromete, dnevne žaromete LED, krasi ga maska”tigrovega nosu” in ima drugačen videz zadnjih luči. Na seznamu dodatkov so na voljo še kamera za vzvratno vožnjo, sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu in sistem za zaznavanje prečnega prometa.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Maybach je izdelal pet ton težko neprebojno limuzino
Poklon legendi: Lancia Stratos HF