Novice

Mercedes-Maybach je izdelal pet ton težko neprebojno limuzino

Mercedes-Benz nadaljuje s tradicijo in predstavlja oklepno verzijo svojega najbolj prestižnega modela – Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard.

Tako kot ”običajni” Maybach S600 Guard, je novi Pullman namenjen optimalni zaščiti za vodilne državne uradnike in ostale osebe z visoko stopnjo ogroženosti. Kot se za takšno vozilo spodobi, dosega standard VR9, zato je varen pred manjšimi eksplozivnimi napravami, strelnim orožjem in vrsto drugih orožij.

Za doseganje takšnih varnostnih standardov so uporabili posebno jeklo, ki je integrirano v vdolbine med šasijo in zunanjo karoserijo. Dodatno so zunanjost ojačali z aramidnimi vlakni, ki potnike varujejo pred majhnimi delci. Vsa stekla razen zadnjega so prevlečena s polikarbonatom in dodatno ojačana. Namesto neprebojnega zadnjega stekla so za potniki namestili jekleno pregrado, ki potnike varuje pred različnimi vrstami nevarnosti. Rezultat celotnih izboljšav je neverjetna končna masa – 6,5 metra dolga limuzina je težka 5,1 ton.

Dodatno ima S600 Pullman Guard nameščene sireno, dvosmerno radijsko postajo, stikalo za zagon baterije v sili in zunanji zvočnik. Motor ostaja nespremenjen in ga poganja prisilno polnjen šestlitrski dvanajstvaljnik s 530 ”konji” moči in 830 njutnmetri navora pri vsega 1.600 vrtljajih na minuto. Zaradi velike mase je končna hitrost elektronsko omejena na 160 km/h.

V potniški kabini niso varčevali ter namestili vanjo vse najboljše trenutno dostopne materiale. Udobje skoraj nima meja, zato se sedeži lahko spustijo do skoraj ležečega položaja in imajo povsem individualno nastavitev za položaj nog.

Cene v Nemčiji se za najbolje opremljeni primerek pričnejo pri 1,4 milijona evrih, zahtevni kupci pa bodo morali na prve enote čakati do druge polovice leta 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Maybach.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes-Maybach je izdelal pet ton težko neprebojno limuzino"


Firediver
7 leta 6 meseci nazaj

Za tole pa verjamem, da potrebuje vseh 530 konjev, da se sploh premakne..

 
Newyorški policisti v Smartih
Kia bo ob Riu v Parizu pokazala še prenovljeni Carens in športno nabriti Soul