Novice

Kia Niro Hybrid in Plug-In Hybrid po prenovi bližja električnemu bratu

Ob električnem prototipu brez imena in sveži terensko navdahnjeni izpeljanki Ceeda Xceed bodo Korejci v Ženevo pripeljali tudi prenovljeni izpeljanki Nira Hybrid in Plug-in Hybrid.

Nadgradnja obeh je vezana predvsem na oblikovne dodelave, katerih osnovo zunaj je predstavljal sveži e-Niro. Nova sta tako oba na videz bolj zaobljena odbijača, nova žarometa s tako imenovano grafiko ledenih kock, LED dnevnimi svetilkami in opcijo doplačila za v celoti z LED tehniko osvetljena žarometa ter prednji meglenki. Zadaj oblikovno nadgradnjo zaokrožujejo nove LED luči, novo oblikovani zadnji meglenki in srebrna zaščitna obloga pod odbijačem, ki je izključno dekorativne narave. Obema različicama so namenili različno oblikovana 16-palčna platišča, pri klasičnem hibridu pa je moč izbrati tudi 18-palčna bolj športnega izgleda.

V kabini naj bi bil izboljšan občutek kakovosti po zaslugi na otip mehkejše plastike vrhnjega dela armaturne plošče ter nekaterih dodatkov iz visoko polirane plastike. Serijsko je povsod nameščen osempalčni sredinski večopravilni zaslon in 4,2-palčni zaslon v merilnikih. Proti doplačilu lahko meri sredinski 10,25 palcev, v merilnikih pa 7 palcev. Večji sredinski zaslon je povezan z UVO Connect sistemom, ki je po novem dobavljiv tudi v obeh hibridnih različicah Nira, ne samo v električni. Ko ga voznik spari z lastnim mobilnim telefonom, lahko dostopa do aktualnih prometnih podatkov, vremenske napovedi, podatkov o cenah goriva na črpalkah, prostih parkirnih mestih in še čem drugem.

Nadgradnja modela prinaša tudi izpopolnjen aktivni tempomat s funkcijo stop&go ter funkcijo sledenja voznemu pasu.

Prodaja obeh steče v drugi četrtini letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežitev je Mercedes-Benzu GLC prinesla MBUX in nov bencinski motor
Smart Forease+ je s streho nadgrajen pariški koncept