Novice

Osvežitev je Mercedes-Benzu GLC prinesla MBUX in nov bencinski motor

Nemci bodo v Ženevo pripeljali kar nekaj novosti, a za njihove prodajalce se, ob sveži konkurenci iz Ingolstadta in Münchna, zdi osvežitev srednjega velikega SUV-a GLC med pomembnejšimi.

Da bo šel še naprej vsaj tako dobro v denar kot doslej, so mu fantje v Stuttgartu pripravili razmeroma smiselno nadgradnjo. Ta obsega dodelave na zunanjosti, nov močnejši štirivaljni bencinski motor in namestitev sistema MBUX.

Medtem ko so spremembe zadaj omejene praktično samo na nove luči, izvedene v celoti LED tehniki, je spredaj prepoznavna nova grafika žarometov, maska motorja, ki se zgleduje po večjem GLE-ju, in motorni pokrov z vzdolžnima linijama, ravno tako po vzoru večjega brata. Oblikovno nadgradnjo zunanjosti zaokrožujeta še oba odbijača, nova platišča in nekaj dodatnih barvnih odtenkov karoserijskih lakov.

Spremembe znotraj so – z izjemo večjega 10,25-palčnega sredinskega zaslona, povezanega s sistemom MBUX, na dotik občutljivo krmilno ploščico med sedežema in možnostjo doplačila za računalniški zaslon diagonale 12,3 palcev namesto klasičnih merilnikov – komaj opazne ter obsegajo samo še nekoliko spremenjene vratne obloge in nadgrajene materiale. Novemu večopravilnemu sistemu so primaknili nadgrajene vozne in varnostne pomočnike.

Poleg elektronske nadgradnje je tu še močnejši dvolitrski turbobencinski štirivaljnik v izpeljanki GLC 300. Prodaja novinca bo sicer stekla uvodoma v izpeljankah GLC 220d 4Matic in GLC 300d 4Matic. Obe žene dvolitrski turbodizel, enkrat z nazivno močjo 192 KM ter 400 Nm navora, drugič pa po zaslugi dveh turbin 241 KM in 500 Nm. Bencinski GLC 300 4Matic bo dobil sveži motor (M264), ta razpolaga po novem z 255 konjskimi močmi (14 več kot prej) in 370 Nm navora. Kasneje se bodo »civilnim« pogonskim različicam nedvomno pridružile še različice AMG 53 in AMG 63.

Prodaja novinca steče letošnjo poletje po predvidoma podobnih cenah kot doslej.

Avtomobilizem.com (Vir: Motortrend. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Abarth z novim 595 esseesse in posebno serijo 124 Rally Tribute
Kia Niro Hybrid in Plug-In Hybrid po prenovi bližja električnemu bratu