Novice

Tretji Fiat 500 bo izključno električno gnan

Po polomu s prvim modelom 500e in obotavljanju glede lansiranja aktualnega modela z elektro pogonom, so pri Fiatu zdaj sklenili, da bodo v njegovi tretji generaciji naredili obrat v popolnoma drugo smer.

Italijani so sporočili, da v koncernu razvijajo baterijsko platformo za male električne avtomobile prihodnosti. Arhitktura naj bi služila kot osnova za povsem spremenjen novodobni Fiat 500.

To je po eni strani logično, po drugi pa malo manj. Avto je namreč od leta 2005 na tržišču praktično enak. Četudi se naj bi še vedno dobro prodajal, je jasno, da bo prodajni uspeh prej ali slej pošel.

Posledično zagotavljajo, da bodo s tretjo generacijo modela naredili nov korak v zgodbi Fiat 500 in sicer v smislu, da bo model izključno električno gnan. Na prvi pogled deluje ta odločitev kar tvegana in rahlo nepremišljena, saj niso čisto vsi, še manj pa čisto vsi svetovni trgi, pripravljeni na izključno električno gnane avte. Ravno zato pa pravijo pri Fiatu, da bo druga generacija Fiata 500, vključno z njegovim tradicionalnim pogonskim sklopom, še naprej ostala v ponudbi.

Kako dolgo bo trajalo sobivanje obeh v tem trenutku ni jasno, se nam pa zdi to postopanje v času negotovosti glede sprejema tako velike spremembe, kot je elektrifikacija, najbolj smiselna in pravzaprav tudi varna pot.

Niso pa Italijani edini, ki postopajo na takšen način. Tudi Porsche je sklenil naslednjo generacijo Macana izdelati na namenski baterijsko-električni platformi ter ga s tem narediti izključno električnega. Za trge, kjer elektrifikacija še ne bo dosegla pričakovane ali želene ravni, pa bodo še naprej ponujali obstoječ tradicionalno gnani Macan.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar I-PACE je Evropski avto leta
Kia uradno potrdila prihod križanca XCeed