Novice

Kinto Europe bo družba za storitve mobilnosti

V okviru skupnega projekta družb Toyota Motor Europe in Toyota Financial Services bo novoustanovljena družba skrbela za zagotavljanje mobilnostnih storitev Kinto.

Toyota je pričela z uresničevanjem zastavljenih ciljev na področju storitev mobilnosti, ki so jih predstavili v pričetku letošnjega leta. Družba Kinto Europe, ki nastaja kot skupni projekt družb Toyota Motor Europe (TME) in Toyota Financial Services (TFS), naj bi s prvimi aktivnostmi pričela v aprilu prihodnjega leta. Storitve mobilnosti Kinto bodo na voljo v celotni regiji in naj bi podpirale razvoj palete storitev, ki bodo omogočale prehod v družbo za zagotavljanje mobilnosti.

Storitve v okviru znamke Kinto bodo porazdeljene na petih področjih:

  • Kinto One predstavlja storitev najema po načelu “vse vključeno” in je bila do sedaj predstavljena v sedmih evropskih državah, trenutno pa vzpostavljena flota zajema več kot 100.000 vozil.
  • Kinto Share bo pokrival področje souporabe avtomobilov, ki je trenutno že na voljo v Italiji, Španiji, Švedski ter na Danskem in Irskem.
  • Kinto Flex je storitev kratkoročne naročnine, pri kateri so strankam na voljo vsa vozila iz ponudbe znamk Toyota in Lexus ter omogoča izbiro vozila glede na trenutne potrebe.
  • Kinto Join predstavlja novo korporativno rešitev skupnega prevoza, s pomočjo katere si zaposleni lahko ustvarijo lastno prevozno mrežo in je zaenkrat na voljo na Norveškem in v Italiji, kmalu pa bo na razpolago tudi v Veliki Britaniji.
  • Kinto Go predstavlja možnost koordinacije načrtovanja potovanj, parkiranja, uporabe taksi storitev in dogodkov ter je trenutno na voljo v Italiji, kmalu pa se obeta tudi širitev na ostale države.

Znamka Kinto z ustanovitvijo družbe Kinto Europe prehaja iz projektne v poslovno fazo, vodenje novoustanovljenega podjetja s sedežem v nemškem Kölnu pa je prevzel Slovenec Tom Fux. Tudi na račun izzivov, ki smo jih deležni zaradi pandemije koronavirusa, so pri znamki Toyota prepričani, da je sedaj idealna priložnost za vzpostavitev novih storitev mobilnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota.  Foto in video: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Kinto Europe bo družba za storitve mobilnosti"


xxl
3 leta 4 meseci nazaj

Ene storitve so mi zanimive.

 
Mladi kot gonilo pozitivnih sprememb iniciative Heroji v pižamah
Amazonov Zoox razkriva prvi samovozeči taksi