Novice

Kitajska znamka GAC kmalu tudi na evropskem trgu

Iz podjetja GAC Motor so po najavi pričetka prodaje v Združenih državah Amerike potrdili, da nameravajo kmalu nastopiti še na evropskem trgu. Svojo ponudbo bodo za začetek predstavili jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu.

Kitajski proizvajalec vozil, ki je v državni lasti, je lani najavil, da nameravajo v letu 2019 pričeti z prodajo modela GS8 na ameriškem trgu. Srednje velikemu športnemu terencu naj bi kmalu sledili tudi ostali modeli, ki jih že nekaj let zapored predstavljajo na salonu v Detroitu. Trenutno sicer svoja vozila prodajajo pod blagovnima znamkama Gonow in Trumpchi, za ameriške kupce pa bodo verjetno uvedli novo znamko, ki bo bolj povezana z imenom podjetja in manj s priimkom njihovega trenutnega predsednika. Tako v ZDA že vzpostavljajo prodajno mrežo, na območju Silicon Valleya pa je z delom pričel njihov center za raziskave in razvoj (R&D).

Podjetje, ustanovljeno pred desetimi leti, s sedežem v kitajskem Guangzhouju, naj bi na pariškem salonu premierno predstavilo tudi njihov novi model A10 in čeprav podrobnosti niso znane, lahko po imenu ugibamo, da naj bi šlo za model višjega ranga. V Parizu bo na ogled tudi električno konceptno vozilo Everge, ki so ga sicer pokazali že januarja v Detroitu. S kompaktnim križancem, ki naj bi izhajal iz koncepta in naj bi z enim polnjenjem baterij kapacitete 71 kWh prevozil do 600 km, ciljajo predvsem na mlajše kupce. Podrobnejše načrte za pričetek prodaje na evropskem trgu nameravajo razkriti v Parizu, v ozadju pa naj bi že potekalo iskanje primernih kadrov.

Avtomobilizem.com  (Vir: Motor Authority. Foto: GAC.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razvijalci avtonomnih vozil imajo težave s pešci
Oplov električni koncept s podobo za prihodnost