Novice

Oplov električni koncept s podobo za prihodnost

Po več napovedih je Opel dokončno dvignil zastor s svojega novega električnega koncepta GT X Experimental, ki med drugim omogoča vpogled v električno prihodnost znamke.

Koncept GT X Experimental je eleganten kupejevski križanec skupne dolžine 4.063 milimetrov (medosna razdalja 2.625 mm, širina 1.830 mm, višina z anteno 1.528 mm), ki je zasnovan na arhitekturi lahke gradnje. Električen pogonski sklop je opremljen z litij-ionsko baterijo kapacitete 50 kWh in omogoča induktivno polnjenje, moč elektromotorja, za katerega nam pri Oplu niso posredovali tehničnih podatkov, pa se prenaša na prednji kolesni par. Vozilo naj bi omogočalo avtonomno vožnjo 3. stopnje, kar pomeni, da se s prometom spopada bolj ali manj samodejno, voznik pa mora biti na zahtevo pripravljen za morebitni poseg.

Opel GT X Experimental je opremljen s 17-palčnimi platišči in matričnimi žarometi v tehniki LED, med prepoznavnejše oblikovalske elemente, ki se pojavljajo na zunanjosti in v notranjosti, pa sodita Oplov “kompas” in “vizir”, o  katerih so se pri znamki dodobra razgovorili že v napovedih koncepta. Glede na dejstvo, da gre za študijo, je razumljivo tudi, da si je oblikovalska ekipa izbrala namestitev samomorilskih vrat brez stebrička B, kar hkrati poudarja minimalistični pristop ter daje vtis zračnosti in dostopnosti kabine za štiri potnike.

Voznikov delovni prostor je opremljen z relativno tankim volanskim obročem in velikim digitalnim zaslonom za prikaz merilnikov, ki prehaja v infozabavni sistem vozila. V obsežnem čiščenju vidnih elementov so poskrbeli tudi za reže sistema prezračevanja, ki so skrite za zaslonom.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajska znamka GAC kmalu tudi na evropskem trgu
Napoved Renault Arkane pred moskovskim avtomobilskim salonom