Novice

Kitajski Aiways tudi na evropskem trgu

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi bo kitajska znamka Aiways, ki je sicer nastala šele pred dvema letoma, predstavila svoja prva modela, s katerima želi vstopiti tudi na evropski trg. Tržno precej bolj zanimiv bo električno gnan športno uporabni križanec U5, medtem ko bo super športnik Nathalie, ki se napaja iz gorivnih celic na metanol, namenjen zgolj redkim petičnežem.

Kitajsko startup podjetje Aiways s sedežem v Šanghaju, ki ga je februarja 2017 ustanovil nekdanji Audijev lokalni trgovec Fu Qiang, danes zaposluje že okrog 1.100 ljudi, prvič pa se je predstavilo na lanskem salonu v Pekingu. Pri projektu superšportnega avtomobila, ki so ga v konceptni obliki pokazali že lani, se je sicer povezal z nemškim inženirjem Rolandom Gumpertom, ki je že pred leti slovel kot proizvajalec izjemno zmogljivih avtomobilov (model Gumpert Apolo).

Superšportnik Nathalie, ki je dobil ime po Gumpertovi hčerki, se ponaša s kar 4 elektromotorji, ki se (prvič v tem avtomobilskem segmentu) napajajo iz gorivnih celic na metanol ter naj bi proizvedli okrog 815 »konjev« največje moči. Vozilo dolžine 4.31 m, ki na tehtnici pokaže okrog 1.600 kilogramov, naj bi potrebovalo za pospeševanje od 0 do 100 km/h manj kot 3 sekunde ter doseglo precej več kot 300 km/h najvišje hitrosti. Vozilo, ki naj bi ob polnem akumulatorju doseglo kar 860 kilometrov, bodo proizvedli v omejeni seriji 500 primerkov, cena pa naj bi bila precej zasoljena (okrog 400.000 dolarjev).

Precej bolj tržno zanimivo bo električno gnano športno uporabno vozilo U5, ki naj bi svoje rivale iskalo v Audiju e-tron in Mercedes-Benzu EQC. Srednje velik križanec se bo ponašal z elektromotrjem, ki bo proizvedel 190 KM (315 Nm navora), ob povsem napolnjeni bateriji kapacitete 63 kWh pa naj bi dosegel okrog 460 kilometrov. Cena prihajajočega križanca zaenkrat še ni znana, a naj bi bila izjemno konkurenčna.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Autoexpress. Foto: Aiways.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Renault Twingo je malček le še po merah
Pogled v notranjost pete generacije Renaulta Clio