Novice

Prenovljeni Renault Twingo je malček le še po merah

Renault je predstavil podrobnosti njihovega najmanjšega modela Twingo, ki v leto 2019 vstopa s kar nekaj tehničnimi posodobitvami in osveženim videzom.

Slogan “Ima vse, kar imajo veliki” uporabljen pred leti za predstavitev takratnega modela Clio, bi verjetno še vedno veljal, vendar so tokrat pri francoskem proizvajalcu raje uporabili besedno zvezo “Bolj zabaven in prefinjen kot kdajkoli”, s katero najavljajo prihod prenovljenega malega avtomobila, ki je s 3,61 m dolžine nadvse uporaben v mestu, obenem pa se ne ustraši tudi kakšnega daljšega potovanja.

Prenovljena podoba razkriva spremenjen prednji odbijač, ki na prvi pogled daje vtis večjega avtomobila ob spremenjenih žarometih z dodanimi dnevnimi LED lučmi v obliki črke C, ki so obenem tudi v vlogi smernikov. Za bolj dinamičen videz so poskrbeli še z manjšimi spremembami zadnjega odbijača, centimeter nižji odmik od tal in oblika zadnjega dela pa poleg modernejšega videza pripomoreta še k boljšim aerodinamičnim lastnostim avtomobila. Zasnova z motorjem v zadku mu omogoča okretnost, natančno in občutek varnosti vzbujajoče podvozje pa omogoča dinamično vožnjo. Poleg ostalih osnovnih varnostnih pomagal bo na voljo tudi opozorilni sistem za prehajanje oznak voznega pasu.

Obstoječo barvno paleto bosta pri novih modelih popestrila dva nova odtenka, intenzivna mango rumena in kremenovo bela z bisernim videzom. Na izbiro bo več različnih nivojev opreme, najbogatejši pa bo za bolj prefinjen videz vseboval tudi dodatke v kromu. S kombiniranjem barvnih odtenkov karoserije, različnimi barvnimi paketi notranjosti in zunanjosti, nalepkami ter šestimi različnimi modeli 15-palčnih oziroma 16-palčnih platišč naj bi bilo možno sestaviti več sto različnih izvedenk Twinga. Prenova notranjosti se izraža z bolj prefinjenim videzom, poleg tega pa so oblikovalci poskrbeli za boljšo ergonomijo in izboljšano funkcionalnost odlagalnih mest.

Tudi z vidika tehnologije je bil novi model Twinga deležen nekaj sprememb. Še večjo povezljivost omogoča nova multimedijska naprava Easy Link, ki temelji na 7-palčnem zaslonu na dotik ter serijski vključenosti aplikacij Apple CarPlay in Android Auto.

Na voljo bodo trije pogonski sklopi, ki se ponašajo z uporabo tehnologij, kot sta Stop & Start in pomoč pri speljevanju navkreber. Možna bo izbira med bencinskimi trivaljniki SCe 75 in TCe 95 v kombinaciji z 5-stopenjskim ročnim menjalnikom ter TCe 95 EDC, ki je kot novost v tem segmentu na voljo s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom EDC z dvema sklopkama.

Proizvodnja bo potekala v novomeškem Revozu, s prodajo prenovljenega modela pa naj bi pričeli v maju letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prenovljeni Renault Twingo je malček le še po merah"


Fnatic
2 leta 11 meseci nazaj

Najprej sem mislil, da gledam Fiata 500..

 
Mercedes-BMW 1A
Kitajski Aiways tudi na evropskem trgu