Novice

Pogled v notranjost pete generacije Renaulta Clio

Za znamko Renault je 28. januar 2019 pomemben datum, saj se z njim začenja uradno razkritje pete generacije njihove prodajne uspešnice, informacije pa bomo očitno dobivali v delih.

Na tem mestu ne bi razpravljali o tem, kako zelo pomemben je Clio tako za znamko Renalt kot tudi za novomeški Revoz, temveč samo na kratko izpostavili novosti, ki jih lahko vidimo v notranjosti njegove pete generacije.

Oblikovalski pristop so Francozi poimenovali kar “Evolucija in revolucija” ter ob tem dodali, da zunanjost Clioa odraža zrelost, v kateri je kljub velikim spremembam še vedno takoj prepoznaven, medtem ko je njegova notranjost revolucionarno drugačna, uporabljeni elementi pa uvajajo večjo zaznavno kakovost in nove tehnologije.

Verjetno ni presenetljivo, da so se pri Renaultu odločili za premike, s katerimi ne bi le lovili novejših tekmecev v segmentu, temveč se želijo postaviti na sam vrh. Izbrani materiali, mehkejše obloge, nova zasnova kokpita, ki izboljšuje ergonomijo voznikovega prostora ter hkrati vključuje najsodobnejše tehnične pripomočke, so le del zgodbe nove generacije Clia.

Ključna komponenta voznikovega delovnega prostora Smart Cockpit je 9,3-palčni rahlo ukrivljen multimedijski zaslon, ki je trenutno največji v paleti Renaultovih modelov. Usmerjen je nekoliko proti vozniku in deluje v okviru sistema povezljivosti Easy Link. Pred voznikom so lahko nameščeni digitalni prikazovalniki dimenzije od 7 do 10 palcev (z navigacijo), s katerimi si voznik do določene mere lahko prilagodi videz in obseg najpomembnejših informacij.

Novo zasnovan je tudi kompaktnejši volanski obroč, ki vozniku izboljšuje preglednost armaturne plošče ter daje boljši oprijem na račun debelejše ter bolj ergonomično zasnovane obloge, spremenjeni pa so tudi integrirani osvetljeni nadzorni gumbi.

Sredinska konzola je nameščena nekoliko višje, ergonomijo pa naj bi dodatno izboljšala krajša prestavna ročica. Oblikovno je lahko dodobra prilagojena željam uporabnika v skladu z izbrano notranjostjo ter poudarjena z izbiro ene od osmih barv ambientalne osvetlitve, praktično pa poleg odlagalnih mest ponuja tudi možnost brezžičnega polnjenja pametnih telefonov.

Sedeži naj bi v splošnem ponujali boljšo oporo in več udobja, še boljša pa je novica, da naj bi imel novi Clio podaljšan sedalni del. Z zadnje strani sta prednja sedeža nekoliko vbočena, kar prinaša več prostora za kolena zadnjih potnikov. Slednji naj bi imeli tudi boljši pregled nad dogajanjem spredaj na račun drugače oblikovanih naslonov za glavo.

Za konec v sporočilu za javnost pri Renaultu poudarjajo, da si vsak izmed njihovih kupcev lahko sestavi Clia po svojih željah, saj je na voljo cel kup paketov za prilagoditev videza sredinske konzole, armaturne plošče, oblog vrat, volanskega obroča in naslona za roke ter osem barvnih shem notranjosti.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Pogled v notranjost pete generacije Renaulta Clio"


Fnatic
5 leta 2 meseci nazaj

Kaj pa je tista grozota na sredi? Pomoje bi se dalo najmanj 15inch dat notri. Da se lahko kak film normalno pogleda..

5 leta 2 meseci nazaj

To je največji ekran na sliki, lahko se dobi pol manjšega če te to že tako moti.

Fnatic
5 leta 2 meseci nazaj

Grd mi je k pras…Mi je pa smešno za vse minuse. Ko so dali malo večji ta ekran v kakega 3008 ali pa v kako ”premium” znamko pa vsi v luft. Tukaj je pa ok. Kdo bi vas razumel..
Pa da naredim repliko tebi void: meni je grozen ta. Manjši bi bil seveda ok.

5 leta 2 meseci nazaj

zelo lepo, pozitivno presenečen

 
Kitajski Aiways tudi na evropskem trgu
Boeingov avtonomni PAV prvič uspešno poletel