Novice

Kitajski Nio EP9 je novi rekorder slovite steze Nordschleife

Kitajsko podjetje NextEV je predstavilo novo globalno znamko Nio in hkrati razkrilo električnega športnika s 1.000 kilovati moči, ki je na slovitem dirkališču Nürburgring prevozil krog v času 7:05:12.

Rekord za električna vozila na Nürburgringu so podrli 12. oktobra in se iz Zelenega pekla takoj podali še v Francijo na dirkališče Circuit Paul Ricard ter krog prevozili v rekordnem času 1:52:78.

”Danes lansiramo našega elelektričnega superšportnika, ki je podrl rekord na Nordschleife. NIO EP9 je bil rojen za premikanje meja in je prva stopnja v avtomobilski proizvodnji za NIO. Je potrditev naše vizije, tehničnih in proizvodnih zmogljivosti. Je najboljši v razredu in prikazuje, kaj vse zmorej električna vozila,” je dejal William Li, ustanovitelj in izvršni direktor matičnega podjetja NextEV.

EP9 poganjajo štirje zmogljivi elektromotorji in štirje individualni menjalniki, ki skupaj proizvedejo 1.000 kilovatov; 777-voltni električni pogonski sklop pri motorju proizvede takojšnjih 1.480 njutnmetrov navora ter 6.334 njutnmetrov navora na kolesih, ki je na voljo vse do 7.500 vrtljajev. Na papirju je EP9 zmožen iz mirovanja do hitrosti 100 km/h pospešiti v 2,7 sekundah, od 0-200 km/h v 7,1 sekundah in doseže najvišjo končno hitrost 313 km/h. Za 427 kilometrov dosega je v najboljšem primeru potrebnih le 45 minut polnjenja.

Še zadnji dih jemajoč podatek: EP9 proizvede 24.000 N podtlaka, kar je dvakrat več kot pri dirkalniku Formule 1.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: NextEV.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kitajski Nio EP9 je novi rekorder slovite steze Nordschleife"


7 leta 4 meseci nazaj

No pa sej pol ga concept s prehiti

Bucko99
7 leta 4 meseci nazaj

?

 
Drive Tribe je družabno omrežje za ljubitelje motorizirane vožnje
Postopki za ugotavljanje odgovornosti v nesrečah avtonomnih vozil