Novice

Ko bogataše motijo avtomobili revnejših

Uvajajo se novi davki, višja trošarina na gorivo ter podražitev parkirišč. Čeprav se sliši precej znano in spominja na razmere v naši deželi, se omenjene podražitve obetajo v bogatem Dubaju. A je vzrok za omenjeni dvig cen precej bizaren!


V dvomilijonskem Dubaju v Združenih arabskih emiratih je moč videti na cestah marsikatero avtomobilsko rariteto in že njihova policija se lahko pohvali z avtomobili, kot npr. Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Mercedes Benz SLS AMG, Lamborghini Aventador in celo Ferrari FF. A kmalu bo Dubaj postal tudi mesto, kjer si bodo avtomobil lahko privoščili zgolj bogataši.

Zaradi vse večje gostote na ulicah Dubaja so se mestne oblasti namreč odločile, da sprejmejo določene ukrepe in zakone, ki bodo posledično otežili nakup avtomobilov revnejšim slojem prebivalstva. Bogati sloj se je namreč čedalje bolj pričel pritoževati, da jih na cestah zelo moti množica cenejših avtomobilov, ki se »vlečejo po ulicah«. Zato se je mestna oblast odločila, da povečajo davke, cene goriva in parkirišč, da bi postal nakup avtomobila revnejšim Dubajčanom luksuz, katerega si ne morejo več privoščiti. Ob tem le upamo, da do podobnih idej ne bo prišlo tudi v »najlepšem mestu na svetu«!

Avtomobilizem.com (vir: autoportal.hr; foto: Sakena)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Ko bogataše motijo avtomobili revnejših"


xxl
10 leta 2 meseci nazaj

lahko jim bomo prodajali,če biomo mi lastniki vode.So že poskusili nam odvzet vodo,glede na to kako se država zadolžuje,bo jim uspelo.

JG2
10 leta 2 meseci nazaj

O se jim bo vrnilo. Jim bomo mi prodajali vodo, kubik za enega Ferrarija, kar čakajo naj se.

Bucko99
10 leta 2 meseci nazaj

Hja revni ven, Dubai je tako ali tako za bogate.. me ne gane.

gusti85
10 leta 2 meseci nazaj

To se jim bo še enkrat vrnilo milo za drago, ko bo njihov vozni park v plamenih.

 
Novi Twingo: Renaultova reinterpretacija mestnega avtomobila
Subaru v Sloveniji s spremembami v mreži