Novice

Nova generacija Michelinove pnevmatike Pilot Sport

Francoski gumarski proizvajalec, podjetje Michelin, je predstavilo novo generacijo pnevmatike Pilot Sport, ki je od letošnjega januarja že na voljo na prodajnih mestih v Evropi.

Francosko podjetje, ki zaposluje 112.300 delavcev v 17 državah ter namenja letno kar 640 milijonov evrov za raziskave in razvoj, velja za enega izmed vodilnih gumarskih proizvajalcev. Svoje izkušnje hkrati črpa iz tekmovalnega športa, ki so pripomogle tudi pri razvoju nove generacije pnevmatike Pilot Sport 4. Slednja se lahko pohvali z inovativno, visoko odzivno tekalno plastjo, ki se neprestano prilagaja cesti, zahvaljujoč pametnemu obvladovanju dinamičnih interakcij med zgradbo, dezenom in materiali.

Nova pnevmatika Pilot Sport 4 se ponaša s tehnologijo »Dynamic Response«, pri kateri hibridni trak iz aramida in najlona zagotavlja optimalen prenos krmilnih ukazov na cesto, izjemno odzivna tekalna površina s posebnim vzorcem pa se nenehno prilagaja podlagi za optimiziran oprijem na cesti. Nova mešanica zmesi s posebnimi funkcionalnimi elastomeri in kremenico hkrati zagotavlja odličen oprijem in zaviranje na mokri podlagi, pri čemer široki in globoki vzdolžni utori še dodatno poskrbijo pri učinkovitem izpodrivanju vode. Z  novo gumeno zmesjo je izkoristek goriva pnevmatike boljši, življenjska doba pa daljša.

Novo pnevmatiko sta že preizkusili dve neodvisni evropski organizaciji, in sicer TUV SÜD  (Technischer Überwachungs-Verein) ter DEKRA. Rezultati izvedenih testov so pokazali, da je inženirjem uspelo znatno izboljšati zmogljivosti pnevmatike Pilot Sport 4 v primerjavi s predhodno generacijo, kar je novi pnevmatiki zagotovilo vodilni položaj v športnem  segmentu.

Nova Michelinova pnevmatika je na voljo v 17 različnih dimenzijah, od 17 do 18 palcev, naslednje leto pa bo na voljo tudi 19 palčna.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Michelin)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova prinaša Opel Mokki dodaten X
Koenigsegg, kralj avtomobilskih ključev