Novice

Koenigsegg One:1 nova žrtev Nürburgringa

Koenigsegg One:1, eden najbolj redkih in dragih elitnih superšportnikov na svetu, je močno poškodovan zaključil svoje priprave za prevzem rekorda na slovitem dirkališču Nürburgring.

Švedski proizvajalec športnih avtomobilov je pred časom potrdil, da se po ukinitvi hitrostnih omejitev vrača na Nürburgring. Z modelom One:1 želijo podreti rekord za najhitrejši serijsko proizvajani model, a se je vsaj zaenkrat zgodba predčasno končala. Nesreča se je pripetila med testiranjem različnih nastavitev, One:1 pa je svojo pot končal na travi za varnostno ograjo.

Uradnih podatkov, zakaj je prišlo do nesreče, zaenkrat še ni. Na tleh se vidijo sledi vseh štirih pnevmatik, zdi se, da je zablokiralo zavore, One:1 pa je na Adeneuer Forst nemočno odletel v travo. Čelni udarec z ogrado je bil neizbežen, na zadnjem koncu pa je videti sledi požara, ki so ga pravočasno pogasili. One:1 je pošteno razbit, k sreči pa je voznik ušel večjim poškodbam.

Poškodovani superšportnik je le eden izmed sedmih izdelanih, zato gre najverjetneje za najbolj redko in najdražjo žrtev Zelenega pekla doslej. Na splet so sicer pricurljale informacije, da naj bi bil dotični One:1 z obleko iz ogljikovih vlaken in zlatimi črtami registriran  v Nemčiji ter naj bi pripadal privatnemu kupcu.

Po nesreči so se oglasili tudi pri Koenigseggu, kjer so na svoji spleti strani potrdili, da bodo vozilo popravili.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Video: EMS Nordschleife TV)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Koenigsegg One:1 nova žrtev Nürburgringa"


Fnatic
7 leta 9 meseci nazaj

Popravili? Mislite vzeli kar je dobrega in vgradili v novega, tega pa dali stisnit?

 
Povsem prilagodljivi žarometi LED za Opel Zafiro in Mokko X
Črne skrinjice v avtonomno vozečih vozilih?