Novice

Koenigsegg z Regero še hitreje od 0 do 400 do 0 km/h

Tovrstni rekordi so po eni strani namenjeni sami sebi, saj z vsakdanjimi avtomobili nimajo kaj dosti skupnega. Dodatno pa predstavljajo tudi demonstracijo tekmovanja proizvajalcev, saj se zdi, da si ti izmišljujejo vse bolj bizarne izzive za dokazovanje nadvlade.

Začelo se je nekje septembra 2017, ko je Bugatti v sklopu salona v Frankfurtu najavil, da je za pospeševalno-zaviralni izziv opravil s Juan Pablom Montoyo za krmilom takrat svežega Chirona v 41,96 sekundah. Christian von Koenigsegg je njihov dosežek vzel kot izziv in že prvega oktobra, torej le nekaj dni po zaprtju salona, dal vedeti, da so z Agero RS enak izziv opravili v 36,44 sekundah in sicer na poligonu v danskem Vandelu. Še mesec dni kasneje, natančneje četrtega novembra, so v Nevadi v ZDA ravno tako z Agero RS pospešili z mesta do 400 km/h in se ustavili do mirovanja v vsega 33,29 sekundah.

Od takrat sta minili skoraj dve leti, Švedi pa so tokrat po svetovni record poslali Regero. Ta je zadnji record skrajšala še za 1,8 sekunde na točno 31,49 sekund. Dosežek so opravili v praktično idealnih okoliščinah na letališču Råda na Švedskem – komaj merljiv prečni veter, temperatura okolice 16 °C, vodoraven poligon na nadmorski višini 70 metrov in 1.500 konjskih moči Regere s hišnim testnim voznikom Sonnyjem Perssonom za volanskim obročem.

Kdor bo v priloženem video posnetku vztrajal čisto do konca, bo opazil, kako Christian von Koenigsegg omeni, da so z Regero podrli “par rekordov”. Poleg očitnega s časom 31,49 sekund na prvi pogled ni povsem jasno, kateri je tisti drugi. Podrobnejši ogled posnetka pa razkrije, kaj je zelo verjetno imel v mislih. Verjetno je namig v posnetku v 41. sekundi, kjer pravijo, da zmaga tisti, ki najhitreje pospeši do 400 km/h … v samo eni prestavi. Vam pravimo, vse bolj bizarni so ti rekordi. Zanimivo bo videti, kdaj bodo čutili, da spet rabijo nekaj dodatne pozornosti in se bodo spustili v lov za novim rekordom. Recimo odpeljanim v vzvratno smer, ali, še bolje, odpeljanim ponoči …

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Koenigsegg.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Koenigsegg z Regero še hitreje od 0 do 400 do 0 km/h"


Bucko99
4 leta 6 meseci nazaj

Noro, me prav zanima kdaj bo kaksen EV podrl ta rekord.

 
Toyota pripravlja naslednji Mirai
Novi Defender tudi z daljinskim upravljanjem