Novice

Novi Defender tudi z daljinskim upravljanjem

Pri podjetju Land Rover razvijajo in preizkušajo tehnologijo, ki naj bi vozniku na zahtevnejših terenskih preizkušnjah omogočila natančnejše in bolj zanesljivo vodenje avtomobila.

Pa naj še kdo reče, da so avtomobilčki na daljinsko upravljanje le za majhne otroke. Če bodo pri podjetju Land Rover uspešno implementirali tehnologijo daljinskega upravljanja novega modela Defender (pa ne tistega iz kompleta Lego), bodo tudi nekoliko večji otroci lahko prišli na svoj račun. Tehnologije seveda ne razvijajo z namenom narediti igrače v naravni velikosti, temveč za lažje premagovanje zahtevnih terenov, saj naj bi bilo določene ozke odseke in druge terenske ovire lažje obvladati z vodenjem avtomobila preko daljinskega nadzora. Po mnenju strokovnjakov britanskega proizvajalca avtomobilov naj bi imel v določenih situacijah voznik od zunaj boljši pregled in nadzor nad dogajanjem, kot če bi sedel za volanom.

Za implementacijo nove funkcionalnosti so inženirji pri Land Roverju uporabili večino že vgrajenih sodobnih tehnoloških pripomočkov in asistenčnih sistemov iz nove generacije Defenderja, trenutno pa potekajo preizkusi na prototipih. Zaenkrat še ni znano, za kakšen način vodenja so se odločili, najverjetneje pa bo nadzor nad avtomobilom potekal preko daljinskega upravljalnika z gumbi ali pa preko aplikacije na mobilnem telefonu.

Podobna funkcionalnost je trenutno že na voljo pri modelih BMW serij 5 in 7, kjer je s pomočjo daljinskega upravljanja mogoče avtomobil parkirati, Tesla pa naj bi v najnovejši nadgradnji programske opreme dodal tudi možnost uporabe funkcije Smart Summon, kjer lahko avtomobil preko aplikacije na mobilnem telefonu prikličemo s parkirnega mesta.

Zaenkrat še ni znano, kdaj in kje namerava Land Rover tovrstno tehnologijo prvič predstaviti kupcem, saj bo potrebno po uspešnem zaključku testiranj najprej pridobiti vsa potrebna dovoljenja, kar pa verjetno ne bo enostavno. Parametri, kot so največja dovoljena oddaljenost voznika med daljinskim upravljanjem, največja dovoljena hitrost in možnost zasilne izključitve v primeru težav, morajo biti v skladu z lokalnimi zakonodajami, tako da se lahko zgodi, da funkcionalnost ne bo na voljo na vseh trgih.

Avtomobilizem.com  (Vir: Autoblog. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koenigsegg z Regero še hitreje od 0 do 400 do 0 km/h
Bollinger predstavil serijski različici modelov B1 in B2