Novice

Komaj opazna osvežitev Volva S90 in V90

Švedi so sredi življenjskega cikla limuzine S90 in karavana V90 namenili obema osvežitev. Kdor ima težave z lociranjem sprememb, naj ga ne skrbi, saj so te, vsaj na zunanjosti obeh, zares majhne, enako pa so tudi znotraj omejene bolj na tehnično nadgradnjo in manj na dekoracijo.

Koje govora o zunanji podobi sta oba, limuzina in karavan, dobila spremenjen prednji odbijač, kjer najbolj izstopa njegov drugače izpeljan spodnji del ter žarometi za meglo – pri modelih, ki jih imajo seveda vgrajene. Pri karavanu so se oblikovalci poigrali tudi z zadnjimi svetilkami, katerih smernika zdaj utripata animirano. Nove so nekatere barve in seveda grafične podobe platišč.

V kabini je glavna novica opcija doplačila z novo ozvočenje Bowers/Wilkins, ki naj bi zagotavljalo še boljšo zvočno izkušnjo kot ozvočenja pred njim. Ponaša se z močnejšim ojačevalnikom, funkcijo aktivnega izničevanja hrupa okolice in nastavitvijo, ki naj bi simulirala zvok, tako Volvo, vašega najljubšega jazz kluba.

Volvo je primaknil še napredni prezračevalno-čistilni sistem s tipalom za trde delce do »majhnosti« najmanj PM 2,5. Sistem je bil prvotno razvit za kitajski trg, uporabnikom pa omogoča nadzor nad kakovostjo zraka v kabini. Če bo uporabnik želel čistejši zrak, bo lahko vklopil sistem filtracije, ki bo v nekaj minutah iz potniškega prostora odstranil delce prahu do velikosti PM 2,5.

Pod prednjim pokrovom je glavna novost dodatek 48-voltnega mehkega hibridnega sistema z alternatorjem/zaganjalnikom. Ta naj bi, v primerjavi z modeli brez elektrifikacije, zmanjšal porabo in z njo tudi emisijo CO2 do 15 odstotkov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Komaj opazna osvežitev Volva S90 in V90"


4 leta 1 mesec nazaj

švedi…prej Kitajci. Oni kot lastniki narekujejo razvoj..

JG2
4 leta 1 mesec nazaj

Kdorkoli že, so naredili iz že tako lepega dizajna še eno stopničko lepšega. Bravo Volvo!

4 leta 1 mesec nazaj

Avto je sicer lep to ti dam čisto prav

 
Osma generacija Golfa GTI se pripravlja za Ženevo
Pozdrav peti izdaji praktičnega Volkswagna Caddy

Več vsebin

Testi

Brezčasna skandinavska eleganca

Volvo V90 D5 AWD Inscription
Novice

Kozmetična prenova najmanjšega Volva