Novice

Koncept BMW X7 iPerformance je polariziral publiko

Po prvih fotografijah, ki so nekoliko prehitro prišle v javnost, smo bili priča različnim odzivom na koncept X7 iPerformance, ki naj bi bil blizu proizvodne različice največjega športno uporabnega modela prestižne bavarske znamke. Kar nekaj pripomb je na primer letelo na najnovejšo masko v obliki ledvičk, ki je v primerjavi z ostalimi modeli opazno večja […]

Po prvih fotografijah, ki so nekoliko prehitro prišle v javnost, smo bili priča različnim odzivom na koncept X7 iPerformance, ki naj bi bil blizu proizvodne različice največjega športno uporabnega modela prestižne bavarske znamke. Kar nekaj pripomb je na primer letelo na najnovejšo masko v obliki ledvičk, ki je v primerjavi z ostalimi modeli opazno večja in višja.

Študija, ki si jo bomo v živo lahko ogledali že v začetku naslednjega tedna, v luksuzni in visokotehnološki notranjosti ponuja prostor za do šest potnikov (serijski model naj bi imel sedem sedežev), njeno zunanjost pa zaznamujejo impozantne dimenzije ter preproste oblikovalske poteze. Medosno razdaljo dolžine 3.010 mm so inženirji umestili v vozilo zunanjih dimenzij 5.020 mm dolžine, 2.020 mm širine ter 1.800 mm višine.

BMW X7 iPerformance je opremljen s priključno-hibridnim pogonskim sklopom, za katerega pri znamki trenutno razkrivajo le to, da je v njegovem osrčju bencinski agregat TwinPower Turbo, združen s tehnologijo BMW eDrive.

Serijski model BMW X7 bo del največje modelske ofenzive v zgodovini podjetja, ki si prizadeva znatno povečati svojo prodajo in prihodke v luksuznem razredu – X7 zagotovo igra ključno vlogo pri doseganju tega cilja. Ian Robertson, član upravnega odbora za področje prodaje in marketinga, je ob razkritju pojasnil: “Odkar je podjetje BMW daljnega leta 1999 ustanovilo segment športnih terencev z vozilom X5, je vsako naslednje vozilo X oralo ledino. Vozilo BMW X7 nadaljuje to tradicijo: nov največji model družine vozil X širi ponudbo BMW v luksuznem razredu in na novo definira koncept luksuza za blagovno znamko BMW in nasploh. Prav tako uteleša enega najpomembnejših elementov naše korporativne strategije Number One > Next, s čimer se povečuje naša navzočnost v luksuznem razredu. Navsezadnje pa vozilo BMW Concept X7 demonstrira, da je povsem mogoče združiti veliko športno terensko vozilo z elektrificiranim pogonskim sklopom.”

Avtomobilizem.com (Vir: BMW, Carscoops. Foto, video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda razširja doseg Kodiaqa z različicama Scout in Sportline
Novi koncept Kie je Proceed