Novice

Koncept BMW X7 deluje kot novo sredstvo razkazovanja moči

Znamka BMW je za nastop v Frankfurtu obljubila nekaj velikega, o čemer naj bi več izvedeli 8. septembra. Nekoliko prezgodaj so na splet prišle fotografije koncepta X7, ki kažejo, da niso pretiravali.

Včerajšnja napoved znamke je bila kratka in skrivnostna:

Koncept X7 naj bi napovedoval prihodnji serijski model, s pobeglih fotografij (vir: Wheelsage) pa je videti, da gre za masivnega križanca z izklesano prednjo masko, ki bi lahko postal nov simbol moči med premožnimi kupci. Njegov odločen videz še poudarjajo  navpični oblikovalski elementi v prednjih režah za zajem zraka in dobršnja količina kovinskih vstavkov.

Na prednjem boku je vidna odprtina za priklop električnega polnjenja, oblikovalci pa so na koncept namestili še ogromna lita platišča in panoramsko strešno okno. Na zadku videz dopolnjujejo vitke luči.

Notranjost koncepta BMW X7 deluje v primerjavi z zunanjim videzom bistveno bolj luksuzno in izbrano. Usnjeni sedeži so odeti v dvobarvno kombinacijo, videti pa je tudi lesene okrasne elemente. Pred voznikom so nameščeni sklop digitalnih prikazovalnikov, infozabavni sistem iDrive ter futuristično oblikovan volanski obroč, kar dokazuje velik poudarek, ki ga znamka namenja tehnologijam prihodnje mobilnosti.

BMW koncept X7 bo najverjetneje predstavljen s priključno hibridnim pogonskim sklopom, kot je nameščen v modelu 740e in združuje turbobencinski štirivaljnik, električni motor ter litij-ionsko baterijo 9,2 kWh. V proizvodni različici pa bi mu pripisali vsaj še tri druge agregate, med katerimi so 3,0-litrski V6 TwinPower Turbo (250 kW), 4,4-litrski V8 TwinPower Turbo (332 kW) ter dizelska različica 40d xDrive.

Nekaj več informacij bo predvidoma znanih že jutri, ko naj bi prišle uradne informacije znamke BMW.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Koncept BMW X7 deluje kot novo sredstvo razkazovanja moči"


wildbliw
6 leta 7 meseci nazaj

To je avto, ki dobro izgleda in verjetno tudi dosti ponudi! Malo me moti edino maska s predebelimi kromiranimi obrobami, s tem žal deluje nekoliko bolj ceneno. Nikakor mi pa ne gresta nikamor X5 in X6, ki izgledata naravnost smešnjaško v svojem kvazi bohotenju.

6 leta 7 meseci nazaj

Vse našteto je za moj okus skrajno neokusno, Od bemflcov sta zame za silo znosni edino seriji 3 in 5 in novi 8

6 leta 7 meseci nazaj

Zanimive ledvicke
bi komentiral preostanek avta pa ga od njih ne vidim

6 leta 7 meseci nazaj

Ne vem, odkod so se vzele te “ledvičke” Zadeva namreč precej bolj spominja na nek drug (ženski) organ …

Tommaazz
6 leta 7 meseci nazaj

Upam, da se hecajo s tem konceptom, ker to ni za nikamor…

miapan
6 leta 7 meseci nazaj

Saj za drugam kot na Kitajsko ni

6 leta 7 meseci nazaj

Groteskno postavljaška ambulanta za (neozdravljive) paciente.

 
Nadgradnja Volkswagnovega koncepta I.D. Crozz
Prenova Aventadorja brez strehe