Novice

Koncept C5 Aircross Plug-In Hybrid bo ena od zvezd Citroënovega razstavnega prostora v Parizu

Avtomobilski proizvajalci že pripravljajo teren (in športne terence) pred prihajajočim oktobrskim avtomobilskim salonom v Parizu. Tudi Citroën ni izjema, saj so najavili, da bodo poleg ostale palete svojih modelov v Parizu predstavili še koncept hibridne verzije novega križanca C5 Aircross.

Koncept priključnega hibrida C5 Aircross naj bi bil predhodnik hibridne verzije novega križanca C5 Aircross, ki ga bodo premierno predstavili v Parizu. Več podrobnosti sicer še ni na voljo, po informacijah iz Citroëna pa naj bi novi priključni hibrid zgolj z električnim pogonom dosegal hitrosti do 135 km/h in imel okoli 50 km dosega, kar naj bi zadostovalo za vsakodnevne krajše relacije. Pogonski sklop naj bi sestavljala bencinski motor PureTech 180 S&S in električni motor z 80 kW, nameščen med bencinskim motorjem in menjalnikom. Kombiniranih 225 “konjev” naj bi se na kolesa prenašalo preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika EAT8, prirejenega za uporabo v hibridu. Litij-ionski visokonapetostni (200 V) paket baterij s kapaciteto 13,2 kWh so namestili v tla pod prostorom za potnike, na 32-amperski vtičnici pa naj bi se napolnile že v približno dveh urah. Deklarirana poraba pogonskega sklopa je 2 l/100 km, emisije pa naj ne bi presegale 50g CO2/km. Vgrajen je tudi električni zavorni pomočnik (i-booster), s pomočjo katerega poteka rekuperacija energije.

Notranjost priključnega hibrida ni bila deležna večjih sprememb, da gre za drugačno različico je razvidno predvsem iz zaslona merilnikov in informacijskega sistema, ki sedaj prikazujeta tudi informacije v zvezi z hibridnim pogonom.

Pričetek proizvodnje serijskega modela, ki bo izhajal iz koncepta, je predviden v prihodnjem letu, za več informacij pa bo potrebno počakati na pariški salon.

Avtomobilizem.com   (Vir: Citroën, Carscoops. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus ES menja ogledali za kameri z zaslonom
Kia ProCeed je najbolj športen član družine Ceed