Novice

Koncept Lagonda Vision kot nadgradnja znamke Aston Martin

Aston Martinov koncept Lagonda Vision je dober prikaz, kaj se lahko zgodi, če se že tako prestižna znamka odloči za preskok na naslednji nivo.

Verjetno so bili pri Aston Martinu kar zadovoljni, da so na račun Oplove odsotnosti v Ženevi pridobili izjemno lep razstavni prostor, ki so ga med drugim izkoristili tudi za svojevrstno svetišče, v katerem je bil razstavljen koncept Lagonda Vision.

Zanj pravijo, da oblikovno napoveduje dva potencialna serijska modela Lagonda, ki naj bi jih pri proizvajalcu predstavili do leta 2023. Če vam sicer ime Lagonda zveni znano, niste v zmoti – gre za britansko znamko, ki je bila ustanovljena leta 1906, od leta 1947 dalje pa je v lasti Aston Martina. Ne morejo se pohvaliti s kontinuirano prisotnostjo, so pa zato lastniki v tem tisočletju že večkrat napovedali obuditev in uvrstitev v segment ultra luksuznih avtomobilov, a je na koncu očitno vedno zmanjkalo denarja. Do sedaj – znamka je finančno stabilna, postavili so si ambiciozen načrt za drugo stoletje, najnovejši koncept Lagonda Vision pa najavlja luksuz na štirih kolesih z električnim pogonom, kot ga še ni bilo.

Prvi model luksuzne podznamke Lagonda naj bi bil na tržišču že leta 2021, šlo naj bi za električno limuzino, medtem ko bi bil drugi lahko SUV ali kupe. Sicer pa so pri proizvajalcu precej zadržani z informacijami glede električnega pogona, ki naj bi imel približno 650-kilometrski doseg z enim polnjenjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Aston Martin. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na štartni črti že nova generacija Toyotinega športno uporabnega križanca
Volkswagen bo v obdobju 2022-2025 spravil na trg 30 električnih modelov