Novice

Na štartni črti že nova generacija Toyotinega športno uporabnega križanca

Toyotin model RAV4, ki velja za pionirja enega najbolj zaželenih avtomobilskih segmentov, prihaja v letošnjem letu v novi obliki. Peta generacija lani najbolj prodajanega športno uporabnega vozila na zemeljski obli bo prvič na ogled na prihajajočem avtomobilskem salonu v New Yorku.

Toyotin RAV4 je v lanskem letu širom sveta našel več kot 800.000 kupcev, zaradi česar se je uvrstil na prvo mesto kot najbolje prodajan SUV. Ker pa želijo pri Toyoti še povečati količine svoje prodajne uspešnice, so pripravili novo generacijo, pa čeprav je aktualna na trgu šele dobrih pet let (od decembra 2012 dalje).

Povsem nov RAV4 bo svojo premiero doživel 28. marca na avtomobilskem salonu v New Yorku, ko bo japonski proizvajalec dokončno pokazal njegove linije, ki bi lahko v dobršnji meri sledile obliki študije FT-AC. Zaenkrat so pri Toyoti pokazali zgolj grob obris novega modela, pri katerem je znano, da bo nastajal na koncernski platformi TNGA.

O tehničnih značilnostih prihajajočega Toyotinega SUV zaenkrat še ni nič znanega, znano je zgolj je to, da se v njemu ne bodo več vrteli dizelski agregati, prednost pa bodo imeli hibridni pogonski sklopi – enako kot v novem Aurisu, naj bi bila namreč tudi v RAV4 na voljo šibkejši in močnejši hibrid.

Novi RAV4 naj bi se znašel v evropskih prodajnih salonih v začetku leta 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rimac C_Two z gasilnikom v čast Richardu Hammondu
Koncept Lagonda Vision kot nadgradnja znamke Aston Martin