Novice

Volkswagen bo v obdobju 2022-2025 spravil na trg 30 električnih modelov

Nemci bodo leta 2022 sprožili pravo ofenzivo električnih vozil, saj nameravajo do leta 2025 praktično vsak mesec uvesti na trg en nov električen model.

Gre za del njihove strateške zaveze »Together – Strategy 2025« ali po slovensko »Skupaj – Strategija 2025« v sklopu katere naj bi do leta 2030 vozilo po naših cestah že 300 na takšen ali drugačen način elektrificiranih modelov Volkswagnove skupine.

Vse skupaj se bo začelo z začetkom proizvodnje kombilimuzinskega Volkswagna I.D., ki bo pravo nadomestilo e-Golfa.

Vodja upravnega odbora Mathias Müller je v pogovoru z Autocarjem priznal, da je strategijo elektrifikacije sprožil škandal z njihovimi dizelskimi motorji. Vse skupaj je izredno naporno in za Volkswagen zares radikalna sprememba, priznavajo pa, da se brez tako imenovane afere Dieselgate zagotovo še ne bi zgodila.

Volkswagen je že sprožil aktivnosti, vezane na prilagoditev skupno devetih proizvodnih lokacij, do leta 2022 pa naj bi ta številka narasla že na 16 lokacij po svetu. V primeru večjega povpraševanja od načrtovanega imajo pripravljene tudi načrte za prilagoditev dodatnih tovarn.

Tudi v Ameriki bodo prihajali s tekočih trakov električni Volkswagni, saj bosta tam nastajala I.D. Buzz ter zelo verjetno električna kombilimuzina. Znano je tudi, da Beetle zaradi počasne prodaje ne bo dočakal še ene reinkarnacije, namesto njega pa bodo s tekočih trakov v mehiški Puebli leta 2022 začeli voziti električni Microbusi.

Avtomobilizem.com(Vir: Autocar, Motor Authority. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Lagonda Vision kot nadgradnja znamke Aston Martin
Subaru za New York napovedal popolnoma novi Forester