Novice

Koncept Piëch Mark Zero bo prvi projekt sina Ferdinanda Piëcha

Vse kaže, da bomo na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi deležni kar nekaj predstavitev električnih avtomobilov prihodnosti.

Med njimi bo tudi zanimivost, koncept, ki se ponaša z znamenitim priimkom Piëch. Anton, sin Ferdinanda Piëcha, je namreč leta 2016 v Švici ustanovil svoje avtomobilsko podjetje in letos predstavlja svoj prvi koncept električnega avtomobila, poimenovan Piëch Mark Zero Concept. Koncept naj bi predstavljal električnega športnika, ki naj bi kljub retro videzu ponujal impresivne zmogljivosti in dovolj dometa. Videz zunanjosti, ki ga poudarja podaljšan prednji del z dolgim pokrovom motorja in kratkim zadkom, spominja na GT modele preteklosti, ob določenih podrobnostih pa obenem ponuja pridih prihodnosti.

Tehničnih značilnosti sicer še niso razkrili, po do sedaj znanih podatkih pa naj bi predstavljeni koncept ob masi pod 1.800 kg zmogel približno 500 km z enim polnjenjem. Doseganje omenjenega dosega naj bi omogočil tudi sistem rekuperacije, zračno hlajeni baterijski paket pa naj bi bilo možno polniti tudi na hitrih polnilnicah.

Avtomobil naj bi bil zgrajen na modularni arhitekturi, tako da naj bi bila z razvojem tehnologije nadgradnja komponent enostavnejša, sama platforma pa naj bi obenem omogočala uporabo različnih pogonskih sklopov. Avtomobil naj bi bil tako, poleg električne različice, na voljo tudi z motorji na notranje zgorevanje, hibridnimi pogonskimi sklopi in mogoče celo s pogonom na gorivne celice.

Podjetje Piëch naj bi na enaki platformi v prihodnosti zasnovalo tudi štirisedežno limuzino in športnega terenca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Piëch.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Je koncept 508 Sport Engineered napoved nabritih Peugeotov prihodnosti?
Ekologija