Novice

Konceptna kombilimuzina napoveduje prihodnost električnih Volkswagnov

Dobro leto dni po izbruhu afere Dieselgate bo Volkswagen na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil konceptno kombilimuzino, ki napoveduje prihodnost električnih avtomobilov proizvajalca iz Wolfsburga.

Volkswagen je s kratkim videom napovedal pariško premiero v podobi revolucionarne električne kombilimuzine velikosti Golfa, ki bo v proizvodni različici zasnovana na njihovi modularni platformi za električna vozila MEB.

Kot je to že v navadi, so podobe na računalniško generiranih slikah primerno zakrite, da ne razkrivajo celote, bolj usmerjajo pozornost na nekatere oblikovalske poudarke, kot so na primer digitalna prednja žarometa in dvobarvna zunanjost. Trenutno še niso pokazali podobe notranjosti, a naj bi bila slednja, v primerjavi s kombilimuzinami s klasičnim pogonom, še prostornejša.

volkswagen-budd-e-koncept_MEBVolkswagen ima za koncept velike načrte, saj zatrjujejo, da bo prav tako revolucionaren, kot je bil Beetle pred sedmimi desetletji. Velikoserijska  proizvodnja električnega vozila naj bi se začela leta 2019, s prvimi dobavami v letu 2020. Proizvajalec je v obdobju po izbruhu afere Dieselgate pospešil program razvoja električnih vozil ter načrtuje do sredine naslednjega desetletja izdelovati okrog milijon električnih vozil letno.

Tudi znamke Seat, Škoda in Audi bodo za svoja električna vozila uporabljale platformo MEB, ki jo je Volkswagen prvič predstavil z električnim konceptom Budd-e. Celotna skupina naj bi po načrtih do leta 2025 proizvajala do tri milijone električnih avtomobilov na letni ravni, kar bi pomenilo približno četrtino skupnega volumna.

Avtomobilizem.com (Vir: AutoExpress. Foto, video: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Alfa Romeo 33 Stradale
SsangYongov koncept LIV-2