Novice

SsangYongov koncept LIV-2

SSangYong mora zamenjati ostareli model Rexton, zato bo na avtomobilski salon v Parizu pripeljal koncept LIV-2.

Najnovejši koncept LIV-2 stopa v čevlje svojega predhodnika, študije z imenom LIV-1, ki so jo predstavili pred tremi leti na avtomobilskem salonu v Seoulu. ”Limitless Interface Vehicle” oziroma krajše LIV je zadnji koncept razvit iz študije Y400 in služi kot osnova za naslednjo generacijo Rextona. SsangYong bo naslednje leto v celoti razkril za proizvodnjo pripravljen model, ki bo številne oblikovalske smernice črpal iz izpostavljenih študij.

O prototipu pravzaprav ne vemo veliko, vemo le, da bo SsangYong 29. septembra ob 11:45 na pariškem salonu predstavil več podatkov. Za zdaj vidimo le, da LIV-2 povzema nekaj oblikovalskih rešitev svojega predhodnika in obenem nosi prepoznaven oblikovalski jezik proizvajalca. Tako kot pri LIV-1, so inženirji inspiracijo dobili pri manjšem modelu Tivoli.

Kot so dejali, bo v potniški kabini nameščena najnovejša povezljivostna tehnologija, hkrati pa bodo za boljši vtis poskrbeli prestižni materiali – les, aluminij in krom. Poleg zaslona na dotik bodo ohranili nekaj fizičnih stikal, preko katerih bo uporabnik lahko nadziral najpomembnejše funkcije v vozilu. Še nekaj besed o motorni paleti: LIV-2 poganja 2,2-litrski dizelski agregat, vendar naj bi paleto ob vstopu v proizvodnjo dopolnil še prisilno polnjen bencinski agregat 2.0 GDI.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: SSangYong)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "SsangYongov koncept LIV-2"


7 leta 7 meseci nazaj

mene osebno avto močno spominja na novi fiat tipo na steroidih…..

 
Konceptna kombilimuzina napoveduje prihodnost električnih Volkswagnov
Lexusova vizija avtomobilskega sedeža iz sintetične pajkove svile