Novice

Konceptni Lexus LC Convertible deluje kot serijski

Četudi je v Detroitu predstavljeni Lexus LC Convertible uradno še koncept, močno dvomimo, da je pomembno drugačen od končne serijske različice.

Zdaj že dobro poznani Lexus LC je dobil pomemben dodatek. Najbolj očitni duhovni predhodnik je jasno SC430, katerega posebnost je bila v tistem času trendovska  zložljiva streha. Za novinca Japonci v tem trenutku ne sporočajo ali je zložljiva streha še vedno trda ali so pločevino zamenjali za platno. Pogled na zadek avta kaže elemente, ki so značilni za eno in za drugo opcijo strehe. Kljub temu so se inženirji najbrž odločili za različico s platnom. Navsezadnje je obdobje navdušenja nad trdimi zložljivimi strehami potihnilo in tudi sicer imajo platnene opcije v tem razredu avtomobilov zelo dobre izvedbe.

Oblikovno deluje avto s pospravljeno streho zelo skladno, glavne poteze kupeja pa so prenesli tudi na kabriolet. Zasnova kabine 2+2 pomeni, da ima tudi kabriolet na papirju štiri sedeže, a sta zadnja dva sedeža res samo na papirju, saj na videz tam ni prostora niti za noge manjšega otroka. Razlog za sedeža v drugi vrsti pa ni dvig uporabnosti, temveč naj bi se skrival v dejstvu, da ponekod avtomobilske zavarovalnice dvosedežne avte ocenjujejo bolj rizične kot štirisedežne različice.

Glede na to, da teče beseda o Lexusu LC, so tudi tehnika in pogonski sklopi dobro poznani. Po navedbah Lexusa naj bi konceptni LC služil pripravi najzmogljivejše različice z okoli 600 »konji«. To pomeni, da se bo LC 500 Convertible in LC 500h Convertible zelo verjetno pridružil še LC F Convertible.

Četudi deluje koncept že zelo serijsko bomo morali po napovedih Japoncev čakati na njegovo serijsko različico še do konca letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Valeo XtraVue začara prikolico
Mazda napoveduje za Ženevo nov model, v Frankfurtu pa jih ne bo