Novice

Končna podoba konceptnega Škodinega poltovornjaka

Pri Škodi so pokazali končno podobo konceptnega poltovornjaka Mountiaq, ki ga je zasnovala ekipa 35 vajencev iz njihove poklicne šole za strojništvo. Vendar pa izjemno zanimive poltovornjaške izpeljanke iz športno uporabnega Kodiaqa verjetno nikdar ne bomo videli v serijski obliki.

Projekt Mountiaq, v katerega so šolarji, ki se izobražujejo na Škodini poklicni šoli, vložili okrog 2.000 ur svojega dela, so pri češkem proizvajalcu v fotografijah predstavili svetovni javnosti. Poltovornjaška izpeljanka modela Kodiaq se sicer ponaša le z dvema športno ustrojenima sedežema, zadaj pa se lahko pohvali z dodobra obdelanim prtljažnim delom, kjer je nameščenih precej zakritih predalov.

Škodin koncept, ki so ga vajenci obarvali v zanimiv oranžen odtenek (Sunset Orange), kakršnega je moč opaziti tudi na posameznih notranjih elementih (prestavna ročica, volanski obroč, šivi na sedežih), je obenem tudi zmogljiv terenec. Na to kaže že dobrodušno odmerjena oddaljenost od tal (290 mm, kar je za 100 mm več kot pri Kodiaqu Scout). Obenem se ponaša s terenskimi pnevmatikami ter posameznimi brezpotnimi pomagali (vitel, sprednji bull-bar, zaščita podvozja, …).

Konceptni Mountiaq je za 302 mm daljši od osnovnega Kodiaqa, za 123 mm širši ter za 34 mm višji, a ima obenem za 3 mm krajše medosje. Vozilo na tehtnici pokaže 2.450 kg, za pogon pa skrbi že poznani 2-litrski TSI, ki proizvede 190 KM največje moči.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo do novih modelov s pomočjo obogatene resničnosti
Volvo izvedel test kolesarskih čelad ob trku z avtomobilom.