Novice

Korejska Kia K5 kot napovednik evropske Optime

Po ustaljeni praksi so Južni Korejci bodočo Optimo spet najprej predstavili na domačem trgu. Zaenkrat so nam postregli z nekaj merami in fotografijami modela.

Kot razkrivajo priložene fotografije, Korejci nadaljujejo z drznostjo pri oblikovanju. Medtem ko bo poudarjeno zaobljen zadek verjetno delil mnenja, je prednji del videti nekoliko bolj agresivno, skladneje in dovolj samosvoje, da bo avto na cesti prepoznaven. Enako velja tudi za motorno masko v novi upodobitvi tako imenovanega tigrovega nosu.

Novinec meri v dolžino 4,905 metra, v širino pa 1,86 metra, kar pomeni, da je od predhodnika pet centimetrov daljši in 25 milimetrov širši. Ob večji skupni dolžini in širini pomaga poudarjati občutek nizke in razpotegnjene silhuete tudi dva centimetra nižja skupna višina (po novem 1,445 m) in 45 mm daljše medosje (2,85 m). Dinamične poteze novinke bodo poskušala dodatno poudariti platišča premera največ 19 palcev, medtem ko bodo za vstopne različice na voljo kolesa s platišči premera najmanj 16 palcev.

Notranjosti zaenkrat ostaja skrita. Kar nam daje vsaj malo občutka o ureditvi notranjosti, je le uradna skica. Ta prikazuje velik osrednji zaslon, a je še najbolj verjetno, da bo zares velik zaslon omejen na najbogatejše različice, vstopne pa se bodo morale zadovoljiti z manjšo izvedbo. V skladu z današnjim trendom so se umaknili tudi klasični merilniki, namesto njih pričakujemo računalniški zaslon.

Evropskemu trgu namenjena Kia Optima naj bi predvidoma ohranila veliko podobnost s korejsko sestro. Medtem ko se bo Kia K5 začela prodajati že decembra letos, bomo morali na stari celini na Optimo počakati predvidoma do poletja 2020, pa še takrat je njena prihodnost na posameznih trgih vprašljiva.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Korejska Kia K5 kot napovednik evropske Optime"


Fnatic
4 leta 4 meseci nazaj

Všečna

Veronika.borghesi
4 leta 4 meseci nazaj

Precej agresivno deluje, kar smo nekateri pogrešali pri nekdanji.

 
Lexus bo na Kitajskem pokazal svoj prvi serijski električni avtomobil
Mercedesov najbolj gosposki SUV bo debitiral na Kitajskem