Novice

Mercedesov najbolj gosposki SUV bo debitiral na Kitajskem

Po prihodu že kar nekaj izjemno luksuznih primerkov športno uporabnih križancev prestižnih znamk, se zdi skrajni čas, da nekaj podobnega pokažejo tudi pri Mercedes-Benzu. Najbolj gosposko verzijo modela GLS, ki se bo ponašala z oznako Maybach, nameravajo predstaviti na prihajajočem avtomobilskem salonu v kitajskem Guangzhouju.

Verjetno ni presenečenje, da si je nemški avtomobilski proizvajalec premijskih avtomobilov za predstavitev svoje najbolj sijoče športno uporabne zvezde izbral ravno Kitajsko, saj slednja velja za enega njihovih ključnih trgov. Prihajajoči Maybach GLS bo Mercedes-Benz izdeloval v svojem ameriškem obratu v Tuscaloosi, pri čemer naj bi že z osnovno ceno presegal mejo 200.000 ameriških dolarjev.

Prihajajoči Maybachov SUV se oblikovno sicer ne bo preveč naslanjal na nekoliko kontroverzen koncept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, ki so ga lani pokazali v Pekingu, temveč bo precej bolj podoben običajni verziji. Po pričakovanju pa bo daleč največ gosposkih občutkov ponujal znotraj, kjer naj ne bi manjkalo prestižnih materialov ter najsodobnejših pripomočkov. Nenazadnje želijo pri Mercedes-Benzu s svojim najbolj imenitnim križancem skakati v zelje Bentleyu Bentaygi, najbolj prestižni verziji Range Roverja ter nenazadnje tudi Lamborghiniju Urus in celo Rolls Royceu Cullinan.

Osnovno verzijo Maybacha GLS naj bi poganjal 4,0-litrski V8 agregat z dvojno turbino in tehnologijo blagega hibrida (GLS 580), kasneje pa naj bi bil na voljo tudi kot priključni hibrid (GLS 680).

Več o prihajajočem Mercedesovem luksuznem križancu bo znanega 22. novembra, ko ga bodo pokazali na kitajskem salonu.

Na fotografijah sta Mercedes-Benz GLS in koncept Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Korejska Kia K5 kot napovednik evropske Optime
Teslin prvi evropski proizvodni obrat bo v Nemčiji