Novice

Lexus bo na Kitajskem pokazal svoj prvi serijski električni avtomobil

Pri japonskem proizvajalcu so dolgo vztrajali in zagotavljali, da je hibridnost edina prava pot za prihodnost avtomobilizma. Kaže, da so na koncu vseeno uklonili pritiskom avtomobilske industrije; sledi prihod prvega serijskega baterijsko električnega modela njihove prestižne podznamke.

Tega bodo predstavili 22. novembra v sklopu mednarodne avtomobilske razstave v kitajskem Guangzhouju. Kot smo v zadnjem času že vajeni, nam Japonci ob fotografiji detajla napisa Electric o novincu v tem trenutku niso zaupali še nič konkretnega o njegovi tehniki. Potrdili pa so, da bo ta namenjen kitajskemu trgu, a naj bi se ga lahko nadejali tudi v Evropi. Še ta podatek pa so pravzaprav zakrili v delu izjave za javnost, ki pravi: “Zasnovan posebej za potrebe in zahteve publike na Kitajskem in v Evropi, bo bodoči model predstavljal napredovanje znamke v smeri elektrificiranih in električnih pogonskih sklopov.”  

Vzorec tega, kar bi lahko Lexus čez dober teden dni pripeljal v Guangzhou, so pokazali pred kratkim v Tokiu v podobi koncepta LF-30. Tega namreč ni gnal hišni hibridni pogon, temveč pravi baterijsko- električni sklop s štirimi kolesnimi motorji, katerih skupna moč znaša konkretnih 545 “konjev”. Sami smo sicer rahlo skeptični, da se bo pogonski sklop s kolesnimi motorji prebil do serijske podobe že v prihajajočem prvem električnem modelu, saj omenjena tehnika do tega trenutka še ni dočakala serijske zrelosti pri nobenem proizvajalcu. Kljub temu, da puščamo odprte vse možnosti, je vseeno precej bolj verjetna električna različica križanca UX.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota in BYD bosta razvijala tehniko za električne avtomobile
Korejska Kia K5 kot napovednik evropske Optime