Novice

Kozmetična prenova najmanjše Jaguarjeve limuzine

Pet let po predstavitvi najmanjše Jaguarjeve limuzine, ki jo poznamo pod oznako XE, je prišel čas za prvo korenitejšo prenovo. A če so spremembe na zunaj zgolj malenkostne, je precej več razlik opaziti v notranjosti.

Jaguarjev predstavnik avtomobilskega segmenta D, ki je sicer duhovni naslednik »Fordovega« modela X-Type (konec proizvodnje leta 2010), v letošnjem letu doživlja prvo kozmetično prenovo. Pomlajeni XE se po novem ponaša z nekoliko bolj agresivnim zunanjim videzom, kjer je moč uzreti malenkost bolj športna odbijača z večjimi odprtinami na sprednjem delu, ter nov svetlobni podpis pri žarometih. Kdor želi še bolj dinamično nastrojeno izvedbo XE, lahko poseže po doplačljivem opremskem paketu R-Dynamic, ki ga naredi še za odtenek bolj strupenega.

Največjo spremembo je tokrat doživela njegova notranjost, ki je sicer bila do sedaj še daleč največji kamen spotike, saj naj bi ponujala manj imenitnih občutkov kot najbližja konkurenca (Audi A4, Mercedes-Benz razred C, BMW serija 3). Pri Jaguarju pravijo, da so zaradi tega posebno pozornost namenili ravno notranjemu ambientu, kjer je moč uzreti drugačen volanski obroč ter povsem nov infozabavni sistem Touch Pro Duo z osnovnim 5,5-palčnim zaslonom. Opcijsko so na voljo tudi povsem digitalni merilniki pred voznikom (12,3-palčni zaslon) ter notranje vzvratno ogledalo ClearSight s kamero, znano že iz novega Range Roverjevega Evoquea.

Na evropskem trgu bo verjetno še vedno najbolj zanimiva različica, v kateri se vrti že poznani dvolitrski Ingenium turbodizel, ki proizvede 180 KM največje moči (430 NM navora).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Ženevi bosta razkriti posebni izvedenki modelov Stelvio in Giulia
Nissan IMQ naj bi predstavljal mobilnost prihodnosti