Novice

V Ženevi bosta razkriti posebni izvedenki modelov Stelvio in Giulia

Alfa Romeo je za prihajajoči avtomobilski salon v Ženevi, poleg dveh različic modela Giulietta, najavila še omejeno serijo modelov Giulia in Stelvio.

Čeprav se je na podlagi nekaterih preteklih objav predvidevalo, da nameravajo pri italijanskem proizvajalcu predstaviti tudi popolnoma nov model, pa zaenkrat lahko le upamo, da nam pri Alfi Romeo za avtomobilski salon v Ženevi pripravljajo še kakšno presenečenje. Zaenkrat uradno potrjujejo, da v Ženevo prihajata različici modelov Giulia in Stelvio Quadrofoglio posebne omejene serije Alfa Romeo Racing, ki nastaja v sodelovanju z znanim imenom Formule 1,  Sauberjem. Alfa Romeo Racing pod tem imenom po novem (ali po starem) ponovno postaja tudi akter tekmovanj Formule ena, saj naj bi že v letošnji sezoni opustili ime Sauber.

Oba modela omejene serije prihajata v ekskluzivni barvni kombinaciji v slogu dirkalnika F1, s sedeži Sparco z rdečimi šivi in školjko iz ogljikovih vlaken, prestavno ročico iz istega materiala in volanom, oblečenim v alkantaro in usnje. Ogljikova vlakna so uporabili tudi za streho pri modelu Giulia Quadrifoglio, njen videz pa zaokrožajo še 19-palčna aluminijasta platišča in zavorne čeljusti, obarvane rdeče v kombinaciji z keramičnimi zavornimi koluti. Večjo zmogljivost 2,9-litrskega V6 motorja z dvema turbinama omogoča tudi Akrapovičev izpušni sistem iz titana.

Poleg najzmogljivejših modelov nameravajo predstaviti bolj kultivirani različici Stelvio in Giulia Ti. Stelvio Ti bo prepoznaven po spremenjenih zadnjih lučeh in dodatkih iz ogljikovih vlaken, sijoče črnih obrobah stranskih stekel in črne obrobe izpušne cevi. Športni videz naj bi poudarila še 20-palčna platišča, rumeno obarvane zavorne čeljusti in temne oznake Stelvio in Q4. Pod motornim pokrovom ostaja dvolitrski bencinski štirivaljnik, ki ob podpori turbine razvije 280 KM in 400 Nm navora v kombinaciji z osemstopenjsko avtomatiko in štirikolesnim pogonom, 100 km/h pa iz mirovanja doseže v 5,7 s. Enak motor naj bi bil na voljo tudi v modelu Giulia Veloce Ti, ki se bo ponašala s spremenjenim, agresivnejšim videzom.

Poleg najzmogljivejših modelov bosta na ogled tudi novi različici modela Giulietta. Alfa Romeo Giulietta Executive prihaja v odtenku zelene Visconti Green in usnju v barvi čokolade, Giulietta Veloce pa naj bi predstavljala zmogljivejšo plat v kombinaciji z dvolitrskim dizelskim JTDM (125 kW / 170 KM) motorjem v povezavi s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvema sklopkama in bolj zmogljivimi zavorami Brembo. Zunanji videz zaokrožujejo novi, bolj športni odbijači in 18-palčna platišča, v notranjosti pa prevladujejo sedeži s prevleko iz alcantare in tekstila v kombinaciji s kontrastnimi rumenimi šivi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Alfa Romeo. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "V Ženevi bosta razkriti posebni izvedenki modelov Stelvio in Giulia"


pskoda
5 leta 1 mesec nazaj

Italjani in to ni nič novega pri njih

xxl
5 leta 1 mesec nazaj

Eh, Giulietta Executive, me zanima kdo bo za, v osnovi 9 let star model, dal skoraj 30 000 evra. Bo imela vsaj samodejno zaviranje v sili? Dajte že nekaj novega, no.

 
Fiatova jubilejna serija modelov družine 500 ob 120. obletnici
Kozmetična prenova najmanjše Jaguarjeve limuzine