Novice

Nissan IMQ naj bi predstavljal mobilnost prihodnosti

Pod tančico skrivnosti je Nissan najavil nov koncept, ki ga nameravajo razkrili na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Prihodnji teden nam namerava Nissan predstaviti vizijo prihodnosti in pojem inteligentne mobilnosti, katere del naj bi bil tudi koncept križanca IMQ.

Glede na skrivnostnost in dejstvo, da niso podali nobenih podrobnosti, bi lahko rekli, da se Nissan zgleduje po lanskoletnih najavah avtonomnega koncepta Volvo 360 in skuša s čim manj informacijami vzbuditi ugibanja. Upajmo le, da se ne uresniči rek: “Tresla se je gora, rodila se je miš,” in da bo predstavljeni koncept predstavljal dobro osnovo za prihodnost.

Na podlagi objavljene računalniško generirane skice so se pojavila ugibanja, da naj bi koncept nakazoval oblikovalske smernice prihodnosti, ki naj bi jim sledili pri oblikovanju modela Juke nove generacije, prihajajočega v letu 2020. Kompaktni križanec, ki naj bi nastajal na novi platformi CMF-B in si jo deli z modelom Renault Clio, naj bi bil namreč že v fazi preizkusov.

Kratica IMQ naj bi bila konec lanskega leta zaščitena na evropskem uradu za intelektualno lastnino, predstavljala naj bi kratico inteligentne mobilnosti (IM – Intelligent Mobility), medtem ko pomen črke Q še ni znan. Obenem je Nissan zaščitil tudi kratico IMs, pod katero so pred kratkim na avtomobilskem salonu v Detroitu predstavili električnega limuzinskega križanca, ki ga poganjata dva električna motorja s skupno močjo 360 kW (490 KM), 799 Nm navora in vgrajenim baterijskim paketom s kapaciteto 115 kWh.

Kakorkoli že, avtomobilski salon v Ženevi se bliža in tako bomo lahko že kmalu priča razkritju misterija IMQ.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Nissan. Foto, video: Nissan.)

 

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kozmetična prenova najmanjše Jaguarjeve limuzine
Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ s šestvaljnim hibridom