Novice

Nove podrobnosti o družini Hyundai Ioniq

Hyundai že od konca preteklega leta postopoma razkriva podobo in lastnosti modela Ioniq, ki je kot prvi na svetu na voljo s kar tremi elektrificiranimi različicami pogonskega sklopa: kot povsem električno vozilo, priključni hibrid in hibrid.

V hibridni in priključno hibridni izvedenki je v Ioniqu nameščen novi štirivaljni bencinski 1,6-litrski Kappa motor GDI z neposrednim vbrizgom goriva, ki prinaša 77 kW moči ter 147 Nm navora, ob tem pa se motor v Atkinsovem ciklu ponaša s kar 40-odstotno toplotno učinkovitostjo. Pogonski sklop dopolnjuje 6-stopenjski menjalnik z dvema sklopkama.

Hibridni Ioniq je opremljen z 32-kilovatnim elektromotorjem, ki dosega 170 Nm navora in se napaja s pomočjo polimerne litij-ionske baterije kapacitete 1,56 kWh, ki je nameščena pod zadnjimi sedeži. Skupna moč sistema znaša 103,6 kW ter nudi do 265 Nm navora, kar mu omogoča doseganje najvišje hitrosti 185 km/h in emisijo CO2 v kombiniranem ciklu od 79 g/kg.

Uporabnikom priključnega hibrida Ioniq bo le-ta zagotavljal več kot 50-kilometrski izključno električni doseg, ki ga omogoča polimerna litij-ionska baterija kapacitete 8,9 kWh. Pogonski sklop dopolnjuje kombinacija 45-kilovatnega elektromotorja ter 1,6-litrskega bencinskega motorja GDI, okolje pa obremenjuje z emisijo CO2 od 32 g/km.

Električni Ioniq poganjata polimerna litij-ionska baterija kapacitete 28 kWh in 88-kilovatni elektromotor z 295 Nm navora, v njem pa je Hyundai uporabil enostopenjski menjalnik, s katerim vozilo lahko pospešuje vse do najvišje hitrosti 165 km/h. Ocenjeni doseg vozila z enim polnjenjem naj bi znašal preko 250 kilometrov.

Hibrid in priključni hibrid od električnega modela ločijo poudarjeni elementi zunanjosti in notranjosti, ki so za hibrida obarvani v modro, medtem ko so pri izključno električnem avtomobilu bakrene barve.

Kot je to pričakovati, je družina Ioniq opremljena s storitvami Android Auto, Apple CarPlay, Tom Tom live, brezžičnim polnjenjem za pametne telefone, 7-palčnim TFT sklopom merilnikov ter obsežnim naborom varnostno-asistenčnih sistemov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Nove podrobnosti o družini Hyundai Ioniq"


xxl
4 leta 1 mesec nazaj

In kaj je najbolj racionalen nakup od teh treh različic?

Gosic
4 leta 1 mesec nazaj

Precej lep avtomobil, ampak kot celoto uniči ta čudna sprednja maska.

Bucko99
4 leta 1 mesec nazaj

”ki je kot prvi na svetu na voljo s kar tremi elektrificiranimi različicami pogonskega sklopa” ?
Je že v prodaji ?

 
Kozmetična prenova najmanjšega Volva
Alfa Romeo minimalno osvežila Giulietto