Novice

Kozmetična prenova Toyote GT86

Toyota se je lotila projekta GT86 s ciljem, da ustvari avto namenjen strasti in užitku v vožnji. Ideja ja uspela v vsej svoji veličini, zato je japonski proizvajalec ohranil njen pogonski sklop in osvežil le zunanji videz.

Športni kupe s pogonom na zadnji kolesni par se bo na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavil z rahlo osveženim videzom. Največje število novosti je vidnih na sprednjem odbijaču, ki ga po novem krasijo večje odprtine za zajem zraka. Spremembe na nosu vozila zaključi drugačen dizajn luči LED in meglenk. Kot se za prenovo spodobi, je GT86 sedaj opremljen še z novimi platišči.

Toyota ob treh fotografijah zunanjosti ni razkrila potniške kabine, zapisali so le, da bo nabor materialov s pomočjo novega usnja in alkantare še boljše kvalitete. V alkantaro bodo oblečeni armaturna plošča in vratni paneli, kupcem pa bo na voljo še siva notranjost iz blaga. Največja vizualna sprememba bo nov volanski obroč z logom GT86 v sredini in stikali za nadzor večopravilne enote.

Inženirji so nekoliko ptimizirali lego vozila s prenovljenimi blažilniki in vzmetmi. S temi spremembami bo nadzor nad GT86 še lažji in bolj zabaven.  Še vedno jo bo poganjal dvolitrski bencinski agregat boxer s 147 kilovati. Za pospeševanje od 0-100 km/h še vedno potrebuje 7,6 sekunde, njen največji adut pa ostaja pogon na zadnji kolesni par.

Prenovljena Toyota GT86 bo prvič razkrita na salonu v New Yorku, na evropske ceste pa bo zapeljala proti koncu leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Kozmetična prenova Toyote GT86"


pinny
8 leta 1 mesec nazaj

ne zgleda švoh, ampak zadnje luči pa močno podobne alfi romeo giulietti 🙂

 
Suzukijeva oblikovalska študija napoveduje novo generacijo Swifta
Jaguar Land Rover nadgrajuje svoj center za klasike