Novice

Lahko Hyundai z novim dirkalnikom i20 WRC poseže po najvišjih mestih?

Hyundai verjame, da je z novim dirkalnikom i20 WRC, ki so ga slovesno odkrili v nemškem Alzenau, pripravljen na osvojitev naslova svetovnega reli prvaka v sezoni 2015/2016.

Za volanom bodo atraktivno zver, ki sloni na petvratni različici modela i20, krotili Dani Sordo, Hayden Paddon in Thierry Neuville. Hyundai i20 WRC ima pod pokrovom motorja nameščen 1,6-litrski prisilno polnjen bencinski agregat, ki sodeluje skupaj z motornim računalnikom Magneti Marelli SRG ter proizvede 224 kilovatov moči in 400 njutnmetrov navora. Za prenos moči na vsa štiri kolesa skrbi sekvenčni 6-stopenjski menjalnik. Med potekom makedamskih etap bodo na 15-palčnih platiščih nameščene pnevmatike Michelin Latitude Cross, medtem ko bodo na preizkušnjah na asfaltu na 18-palčnih platiščih nameščene pnevmatike Michelin Pilot Sport.

Dirkalnik je že prestal obsežna testiranja ter bo svoje kvalitete moral pokazati januarja prihodnje leto v Monte Carlu. Novo generacijo so opremili s spremenjenim zadnjim usmerjevalnikom zraka in sprednjim spojlerjem, ki izboljša aerodinamiko in hlajenje, obenem pa poskrbi za bolj atraktiven videz. Skupaj z izboljšanim, na novo nastavljenim podvozjem ter tršo šasijo bi se moral i20 WRC v primerjavi s predhodnikom odrezati bolje na vsaki podlagi.

”Z našo mlado ekipo vstopamo v zanimivo fazo potovanja, zato mislim, da bo to okrepilo našo zavezo in ambicije za konkurenčnost v skupnosti WRC. Prehodili smo dolgo pot od naše otvoritvene sezone in nastop v lanski sezoni prvenstva nas je obdal z optimizmom za prihodnost. Naslednja generacija i20 WRC je produkt celoletnega razvoja, skupaj z bolj izkušeno ekipo in osebjem lahko dvignemo naše cilje ter postanemo bolj samozavestni za boj v ospredju,” je dejal vodja ekipe Hyundai WRC, Michel Nandan.

Hyundai je v dveh sezonah v prvenstvu WRC dosegel zmago Neuvillea na reliju v Nemčiji leta 2014. V pretekli sezoni so se štirikrat zavihteli na zmagovalni podij, zdaj pa je ekipa poprijela za delo in z novim dirkalnikom prevozila že preko 8.000 testnih kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dizelska afera bo za Volkswagen katalizator sprememb
McLaren P1, čas je za slovo