Novice

Lamborghini Aventador SVJ je novi kralj Nürburgringa

Ni trajalo prav dolgo, da so Italijani Stuttgartu ponovno »ukradli« lovoriko najhitrejšega serijskega avta in jo vrnili nazaj v Sant’Agato.

20. septembra 2017 je Porsche v optimalnih pogojih, kot je temu rekel, z 911 GT2 RS in časom 6:47.3 postavil odmeven rekord za serijske avte. Pri tem je za skoraj pet sekund izboljšal čas Lamborghinijevega Huracana Performanteja, ki je do tedaj držal rekordni čas 6:52.01 za serijske avte.

No, še ne celo leto kasneje so se fantje iz Sant’Agate vrnili na kraj »zločina«, da si ponovno priborijo izgubljeno lovoriko. Izziva so se lotili z Aventadorjem SVJ, ki so ga v primerjavi z SV-jem še dodatno olajšali masnega balasta in zelo verjetno iz njegovega dvanajstvaljnika iztisnili še nekaj konjskih moči, za dosego najboljšega razmerja masa/moč 1,97 kg/KM. Namestili so mu še, kot temu pravijo Italijani, najbolj učinkovit aktivni aerodinamični paket ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) – in nov rekordni čas 6:44.97 je tu. Za vse, ki jih zanima posnetek rekordno hitro odpeljanega kroga z Marcom Mapellijem za volanom prilagamo tega spodaj.

Razlog za ugibanje o klestenju mase avta in dodatnih motornih »konjih« je posledica, da Italijani o uradno še nerazkritem Aventadorju SVJ ne razkrivajo podrobnih tehničnih podatkov. K sreči pa nam nanje ne bo treba čakati več tako zelo dolgo. Lamborghini je namreč napovedal, da bo njegovo podobo in vse tehnične podrobnosti razkril javnosti že prihodnji mesec v kalifornijskem Montereyu na tednu avtomobilov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Carscoops. Foto in video: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedesova limuzinska različica razreda A tudi v Evropi
Z dežele